szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Harry Potter-történet rajongói már most bekarikázhatják naptárukban a 2011. július 15-i napot, ekkor kerül mozikba a varázslótanonc utolsó kalandja, a Harry Potter és a halál ereklyéi 2.

A hetedik, záró kötetet két részben viszik filmvászonra, a nyolcadik film bemutatójának időpontjáról a Warner Brothers Stúdió közleménye alapján számolt be a Hollywood Reporter című lap.

A Halál ereklyéinek első része már 2010. november 19-én mozikba kerül, a stúdió azért döntött a történet befejező részének megbontásáról, hogy hűek tudjanak maradni a könyvhöz.

A Warner Bros a hatodik, Harry Potter és a félvér herceg megjelenésével próbatétel elé állította a rajongókat: a filmet eredetileg 2008 novemberében mutatták volna be, a nézőknek azonban világszerte 2009 júliusáig kell várniuk a premierre. Alan Horn stúdiófőnök nagyobb bevételre számít a nyári bemutatótól, emellett a forgatókönyvírók sztrájkja is megzavarta a produkciókat, így több filmnek új időpontot kellett találni.

A Potter-filmek hátralévő három epizódjában újfent az ünnepelt tinisztárok, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, és Emma Watson alakítják a varázslónövendékeket. A rendezést David Yates-re bízták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

A Harry Potter-novella ért a legtöbbet

Szavanként tízezer forintért vásárolta meg a kedd esti londoni jótékonysági árverés egyik licitálója azt a 800-szavas Harry Potter-előzménynovellát, amelyet J. K. Rowling egy brit könyváruházlánc felkérésére írt.

MTI Kult

Rowling szerint lopás a Harry Potter-lexikon

J. K. Rowling hétfőn egy zsúfolt New York-i tárgyalóteremben vallomást tett, hogy megakadályozza a Harry Potter-lexikon megjelenését, s kijelentette, hogy a könyv kimeríti közel húszévi munkájának "nagyarányú ellopását".

MTI Kult

Jövő nyárra halasztották a Harry Potter-bemutatót

A produkció tip-top, az égvilágon semmi baj sincs vele, csak azért kell elhalasztani a novemberre kitűzött bemutatót, mert egy nyári hétvége jövedelmezőbb nyitányt jelenthet a Harry Potter és a Félvér Herceg című fantasynek.

MTI Shake

Harry Potter szemkifolyásig

Harry Potter lesz a főszereplője a HBO november 17-i magyar adásának, ugyanis reklámmegszakítások nélkül, egymás után vetítik le a sorozat első négy részét.

MTI Shake

Elárverezik a Harry Potter "előzményét"

J. K. Rowling 800 szavas Harry Potter-előzménynovellája is kalapács alá kerül azon a júniusi jótékonysági árverésen Londonban, amelyre 13 híres író és illusztrátor küldte el egy-egy értékes munkáját.

Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Egymilliárd forint a nevében is különleges Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel

Egymilliárd forint a nevében is különleges Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel