szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bojkottra hívják fel a jóízlés nevében az amerikaiakat Kim Kardashian ellen. Már 380 ezren csatlakoztak a mozgalomhoz.

Keeping up with the Kardashians. Kiderült végre számunkra is, mivel foglalkoznak a külföldi bulvárlapok állandó címlapszereplői, a Kardashian-nővérek. Kim Kardashian ez egész bagázs motorja, aki ellen most bojkottra hívtak fel az amerikai kultúrafogyasztók. „Még senkinek sem sikerült a showbusiness-ben kidolgoznia egy olyan üzleti modellt, ami ennyire ellentmond a hagyományos amerikai értékeknek, és ennyire rombolná az amerikai kultúrát” – így szól a magyarázata a felhívásnak, mely a valóságshow főszereplője ellen indult, és már majdnem 380 ezren csatlakoztak hozzá. Egy weboldalt is létrehoztak a Kardashian-utálók, ahol olvasható a petíció:

Petíció Kim Kardashian ellen
©

Ezek alapján az aláírók megtagadnak minden terméket és vállalatot, melynek köze van Kardashianékhoz, például reklámarcának használja, vagy szponzorálja Kimet, illetve népes családját. Ilyen például a D-A-S-H üzletlánc, mely egy Kardashian-kollekcióval lovagolja meg a kreált celebek hírnevét, de a Skechers cipők forgalmazója, a Sears is hasznot húz belőlük. A weboldalon külön menüpont alatt sorolják fel a támogató cégeket, a lista igen hosszú.  

A boykottkim.com alapítója egy kaliforniai, aki azt reméli, hogy félmillió bojkottálóval elérhetik, hogy a Sears felmondja a szerződést a Kardashian-klánnal.   

Hét évad és hol a vége?
A Keeping up with the Kardashian premierje 2007 októberében volt az E! amerikai csatornán. Jövő márciusban a hetedik évadot éri meg a valóság-show, melynek átlagban 2,7 milliós nézettsége van, de volt olyan epizód is, amely überelte a 4 milliót. Ez pedig további Kardashian-szappanoperákat generált: nagy sikerrel sugározzák már a Kourtney and Khloé Take MiamiKourtney and Kim Take New York, and Khloé & Lamar című műsorokat is. Magáról Kimről annyit tudni, hogy 31 éves, Los Angeles-ben született és Paris Hilton barátnője.

Aki egyetért azzal, hogy az úgy nevezett reality-soap káros az amerikai kultúrára és aláírja a petíciót, az egyben kötelezi magát, hogy megtagad minden olyan tévéműsort, felvételt, videót, melyben Kim szerepel. Ez pedig nem csupán a valóságshow-t jelenti, hiszen a nő és sleppje számos felkérést kap: díjátadoktól kezdve, reggeli műsorokon át, divatbemutatókig.

Mindenhol Kardashian
©

Az aktivisták nem csupán a műsorok blődségén háborognak, hanem arra is felhívják a figyelmet, hogy mennyi pénz forog a show-ban. A Kardashian Wall of Shame – azaz a Kardashian szégyenfalra olyan fotókat biggyesztenek, melyeket a legízléstelenebbnek tartanak az ellenzők. Látható például egy montázs, mely egy éhező gyerek mellett ábrázolja a bulizó Kimet. A nőről tudni lehet ugyanis, hogy a kurta házasságát bevezető lagzira 400 ezer dollárért rendeltek pezsgőt: „ebből 14 238 gyermeket lehetett volna megmenteni” – így a képalá.

Kim szégyenfala
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Fokozhatja a légszennyezés a gyógyíthatatlan látásromlás kialakulását

Fokozhatja a légszennyezés a gyógyíthatatlan látásromlás kialakulását

Vége Elliot Page házasságának

Vége Elliot Page házasságának