szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tíz év után visszatértek a sötét zsaruk, akik ismét a világot akarják megmenteni: ezúttal 1969-ben. Egy fiatal New York-i párnak „csak” a házassága a tét, egy orvostanhallgató pedig az életéért retteg saját lakásában. Filmes ajánlók a hétre.

Men In Black - Sötét zsaruk 3

„Széles mosolyt kérek! Oké. Emlékeznek, amikor a kölyök aranyhalat nyert az iskolai tombolán és maguk titkokban lehúzták a vécébe azt a vackot?”

A sötét zsaruk tíz év után térnek vissza. Ezúttal a múltba, 3D-ben. Amikor J ügynök szembesül a ténnyel, hogy társa, K ügynök nem létezik - meghalt -, úgy dönt, hogy időugrást hajt végre egy felhőkarcolóról 1969-be. „24 órája van, utána nincs visszatérés” - hangzik az utasítás. Jack Bauertől már megszoktuk a világ villámmegmentését, most J ügynökön a sor, hogy társával, a múltban őt nem ismerő, huszonéves K-val megakadályozza az emberi történelem újraírására irányuló inváziót. Fekete zsaru feketében, fekete humorral: Will Smith ezúttal is hozza a már jól ismert karaktert.

©

Ez Smith első filmje a 2008-as Hét élet után. A színész nem hagyott ki ennyi időt - 3 és fél évet -, mióta 1993-ban beindult filmes karrierje. Amikor a forgatás alatt Smith és Tommy Lee Jones viccesen megemlítette, hogy érdekelné őket a negyedik rész is, a rendező, Barry Sonnenfeld azzal vágott vissza, hogy abban már nem Will, hanem fia, Jaden Smith játszik majd. A harmadik részben egyébként Smith sminkese, Judy Murdock is felbukkan, mégpedig kék földönkívüliként. Az egyik szerepre A diktátorral haknizó Sacha Baron Cohen is esélyes volt. (Bemutató: május 24.)

Főszereplők: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin

Rendező: Barry Sonnenfeld

Tegnap éjjel

„Jo, elkészültél? Igen, mehetünk! - Várjál csak!”

Keira Knightley-t legutóbb a Cronenberg-féle Veszélyes vágyban láthattuk a piszchoanalitikus Carl Jung pácienseként, szerelmeként. A Tegnap éjjel című romantikus filmben - amit egyébként 2010-ben mutattak be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon - fiatal feleséget alakít, aki régi szerelme felbukkanásakor szembesül a kísértéssel. Ugyanazon a napon üzleti úton levő férje, Michael is elgondolkodik azon, hogy a csinos munkatársnővel való egyéjszakás kalandért vajon megéri-e felrúgni a házasságukat, miközben a kísértés tárgya, Laura olyan keresztkérdésekkel bombázza, hogy volt-e valakivel az esküvője óta, és boldog-e a házassága. Amikor Michael korábban hazaér, hogy beszéljen Joannának philadelphiai kilengéséről, még kétesélyes, hogy beüt-e a happy end.

A film nagy részét Manhattenben forgatták, 2008-ban. Mielőtt Keira Knithley megkapta a főszerepet, filmes körökben azt pletykálták, hogy Jessica Biel is esélyes Joanna Reed szerepére. (Bemutató: május 24.)

Főszereplők: Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes, Guillaume Canet

Rendező: Massy Tadjedin

IMDb-értékelés: 6,5/ 10

A folyosó

„Szia. Csak én vagyok. Vissza akartam hozni a mosóporod, de már majdnem üres volt.”

Egy orvostanhallgató, Frank kálváriája elevenedik meg A folyosó című svéd thrillerben. A borzongató események sora ártatlanul indul: a vizsgájára készülő fiúhoz időről-időre bekopogtat az emeleten lakó lány, Lotte, hogy kölcsönkérjen ezt-azt. Hálája jeléül még süteménnyel is kedveskedik a fiúnak. Ezt viszont félreérti a féltékeny barát, majd amikor felbukkan a lány erőszakos expasija, a szálak egyre jobban összekuszálódnak. A folyosó lassan csatatérré válik, ahányszor csak Frank kilép a lakásából, fennáll a veszély, hogy levadásszák. Lassan körvonalazódik az egyetlen kiút: valakinek meg kell halnia. (Bemutató: május 24.)

Főszereplők: Emil Johnsen, Ylva Gallon, Peter Stormare

Rendező: Johan Lundborg, Johan Storm

IMDb-értékelés: 6,5/ 10

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oda Matolcsy György álma, már a jegybank sem hisz abban, hogy gyorsan véget ér a válság

Oda Matolcsy György álma, már a jegybank sem hisz abban, hogy gyorsan véget ér a válság

Orbán veri a harci dobot, hogy elterelje a figyelmet

Orbán veri a harci dobot, hogy elterelje a figyelmet

Harmadával több bringát kell villantania a Bubi következő üzemeltetőjének

Harmadával több bringát kell villantania a Bubi következő üzemeltetőjének