szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 5347 diák és tanár vett részt Stefan Gemmel német gyermekkönyvíró felolvasásán Koblenzben, ezzel új felolvasási világrekordot állítottak fel kedden.

Az egy órán át tartó felolvasás sikerét Olaf Kuchenbecker, a világrekordokat jegyző Guinness-szerkesztőség munkatársa erősítette meg a résztvevők örömkiáltásai közepette. Koblenzben új rekordot állítottak fel: az eddigi legnagyobb közönség előtt olvasták fel egyetlen szerző műveit.

Gemmel háromnegyed órán át olvasott fel külön a rekordkísérletre írt, Alasgus című könyvéből.

Majd a diákok olvastak fel Gemmel egyéb írásaiból 15 percen át, iskolánként felosztva a szöveget. A rekord megdöntéséhez legalább ötezer hallgatóra volt szükség és egy minimum egyórás felolvasásra - mondta el Kuchenbecker.

Az akcióval Gemmel az olvasást szeretné népszerűsíteni a gyermekek körében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!