szerző:
MTI

Botrány kísérte Justin Bieber hétfő esti londoni koncertjét, miután a kanadai popsztár csaknem kétórás késéssel kezdte az előadást. Bieber később bocsánatot kért.

Biebert 15 ezer rajongója várta a hatalmas kelet-londoni O2 Arenában. A műsor este fél 9-kor kezdődött volna. Az első füttyszavak és szidalmak a BBC keddi beszámolója szerint fél 10-kor harsantak fel, de a fiatal szupersztárnak még ekkor sem volt nyoma. Popkoncert helyett így füttykoncert helyszínévé vált a csarnok, amelynek közönsége még további egy órát volt kénytelen várni Bieberre.

Majdnem fél 11 volt már, mire az énekes végre megjelent – mindössze 25 perccel a koncert végének meghirdetett időpontja előtt. Ekkor azonban már az O2-n kívül is botrányossá kezdett válni a helyzet. A közönség zöme ugyanis tizenévesekből állt, akik közül több ezren vidékről utaztak Londonba, és sokat közülük a szülők vittek volna haza a rendezvény helyszínéről a koncert után. A gyerekek szülei meg is érkeztek az arénához, ahol a rendezők közölték velük, hogy az előadásnak nemhogy nincs vége, de még el sem kezdődött. Sok száz szülő azonban kénytelen volt kihívni gyermekét a rendezvénycsarnokból, mivel lekésték volna a Londonból induló utolsó éjszakai vonatot.

Az O2 Arena vezetősége kedden Twitter-üzenetben kért elnézést a közönségtől, és közölte: mindent megtesz, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő még egyszer. Bieber és stábja keddig semmilyen magyarázattal nem szolgált. A BBC rádió leghallgatottabb, Today (Ma) című reggeli hírmagazinjának műsorvezetője kedden egyenes adásban szólította fel az énekest, hogy ha hallgatja a műsort, telefonáljon be, és mondja el, mi történt – a hívásra azonban a hallgatók a műsor végéig hiába vártak.

Bieber: „nincs mentség”

Justin Bieber hosszas hallgatás után, kedden késő délután maga is megkövette rajongóit, és "technikai problémákkal" magyarázta a késést. Twitter-bejegyzésében ugyanakkor közölte, hogy a három előzenekar után neki valójában nem is fél 9-kor, hanem csak 21:35-kor kellett volna színpadra lépnie. Igaz, hogy a közelebbről nem részletezett technikai gondok miatt ehhez képest is jó nagyot késett, de végül - ugyancsak saját állítása szerint - 22:10-kor már a színpadon volt.

Hozzátette: nem szereti, "ha eltúlozzák a dolgokat", de közölte azt is, hogy "nincs mentség" a történtekre, és elnézést kér mindenkitől, akinek esetleg bosszúságot okozott. "A buli egyébként remek volt, és erre büszke vagyok" - írta még keddi üzenetében.

Kedden az O2 szóvivője is azt közölte, hogy Bieber műsora az előzenekarok fellépése után valóban csak fél 10-kor kezdődött volna. Ezt azonban a jelek szerint a közönségből kevesen tudták.

Justin Bieber ráadásul már szombaton, Nottinghamben is alaposan megváratta rajongóit: a közép-angliai városban rendezett koncertje egyórás késéssel kezdődött.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Egymással is lefeküdtek a Spice Girls tagjai

Egymással is lefeküdtek a Spice Girls tagjai

Készüljön: ma este lehet, hogy nem fog tudni fizetni a neten és a városban sem

Készüljön: ma este lehet, hogy nem fog tudni fizetni a neten és a városban sem

Róma beelőzte az Orbán-kormányt a kínai úton

Róma beelőzte az Orbán-kormányt a kínai úton

Orosz katonák landoltak Venezuelában

Orosz katonák landoltak Venezuelában

Egy budapesti irodaházba vezetnek a balatoni luxuslakópark szálai

Egy budapesti irodaházba vezetnek a balatoni luxuslakópark szálai

Bombák miatt kiürítik és lezárják Budafok egy részét, kerülje el a környéket!

Bombák miatt kiürítik és lezárják Budafok egy részét, kerülje el a környéket!