szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság támogatásával forgat filmsorozatot Usztics Mátyás. A színész-rendező szerint filmtörténelmi jellegű vállalkozásról van szó, hiszen öt országban forog a produkció. Az Origo szerint egyelőre csak pilotról van szó.

Az MTVA Végzős kezdők című, háromszor tizenkét részes filmsorozatát rendezi Usztics Mátyás, aki a forgatókönyvírója, a producere és a főszereplője is a produkciónak – számolt be a veol.hu.

Az Origo információi szerint még csak a pilot forog, de ha a megrendelt két rész tetszik az MTVA-nak, jöhet a folytatás.

A filmet öt országban forgatják majd: Magyarországon, Horvátországban, Ukrajnában, Lettországban és Azerbajdzsánban.

A történet fiatal, pályakezdő rendőrökről szól, akik végzősök a rendőrtiszti főiskolán, de a hivatásukban, a tiszti pályán és az életben még kezdők. Ebben a sorozatban látható lesz az ezzel az állapottal járó minden nyűg, küzdelem, kudarc és siker.

"Mi nem akarunk a puritán, sablonos amerikai akciófilmek nyomába eredni" – nyilatkozta a veol.hu-nak Usztics, aki szerint ezt a vállalkozás "filmtörténelmi jellegű".

"A magyar filmgyártás történetében nem volt rá példa, hogy egy televíziós filmsorozatban öt ország, köztük ilyen országok és ilyen kultúrák vegyenek részt" – magyarázta a színész.

Usztics elmondása szerint a filmnek közel 130 szereplője van, amelyhez kapcsolódóan több mint 300-an jutnak munkához, és az egész Kárpát-medence képviselteti magát a szereposztásban.

A filmsorozat a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság támogatásával készül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Megegyezett a világ két legnagyobb szénkibocsátó országa a kibocsátáscsökkentésről

Megegyezett a világ két legnagyobb szénkibocsátó országa a kibocsátáscsökkentésről

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"