szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Napok alatt az internet kedvencévé vált a Csemer Boglárka Parfüm című dalához készült videó, melyben az énekesnőt valós időben alakítják átlagos lányból magazinszépséggé. A fiatal dalszerző nem számított ekkora sikerre, annak pedig kiváltképp örül, hogy társadalomkritikáját így keblére ölelte a világ.

Napok alatt tarolt a Youtube és Vimeo portálokon a három évvel ezelőtti Csillag születikben felbukkant Csemer Boglárka, művésznevén Boggie Parfüm című dalához készült legújabb klipje, melynek magyar szövegű változata jelenleg közel 300 ezres, a francia verzió pedig félmilliós nézettséget tudhat magáénak.

"Ez a dal afféle társadalomkritika. A mai világ ferdít, hamis képet fest és téves elvárásokat támaszt a nőkkel szemben: ha kinyitunk egy magazint, az tele van gyönyörű emberekkel, olyan ideálokkal, melyek lehetséges, hogy ilyen formában talán nem is léteznek" – mesélt  a hvg.hu-nak a Parfüm és a hozzá készült videó üzenetéről Csemer, aki azt is elárulta, az eredetileg francia nyelvű, erős szövegvilágú szerzeményt végül kiadója magyarította.

A videón az énekesnő valós idejű átváltozását követhetjük végig, amint Photoshop-manipuláció által természetességét levetkőzve megszületik a média felé fordított, művileg megkomponált arca. Csemer szerint bár sok, a témát körbejáró videó készül, azok többsége statikus, így a Lőrincz Nándor és Nagy Bálint páros rendezői debütálásaként négy hónapos utómunkával készült anyaggal valójában piaci rést találtak. "Rengeteg interjúmegkeresést kapok külföldi oldalaktól, az arizonai állami televízió pedig szeretné megkapni a klip jogait is, hogy levetíthesse" – nyilatkozott az énekesnő, aki magyarországi koncertjei mellett eddig is rendszeresen fellépett például Párizsban.

©

Csemer tisztában van azzal, hogy a Parfüm népszerűsége nagyrészt a vizuális körítésnek köszönhető, mégsem érzi úgy, hogy dalszerzőként bármit is feladott volna: "Ma már kikerülhetetlen a YouTube, én pedig úgy érzem esetemben a videó és a dal kölcsönösen erősítik egymást."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát

A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát