szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két főszerkesztőség is új vezetőt kapott a közmédiánál – jelentette be a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Népszabadság szerint.

Doncsev András, a második Orbán-kormány államtitkára lett a közmédia kulturális főszerkesztőségének vezetője, szeptember 15-i hatállyal – közölte a Népszabadság szerint az MTVA hétfőn. A lap szerint Doncsev az ELTE BTK angol és történelem szakán végzett, újságírói, televíziós produceri, kulturális menedzsmenti tapasztalatokkal egyaránt rendelkezik.

Az MTVA közleménye többek között azt is feldiézte, hogy Doncsev András 1999-től 2000-ig a Külügyminisztérium Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyetteseként tevékenykedett, 2012-től pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtófőnöki, majd 2013 márciusától parlamenti államtitkári posztját töltötte be. Idén június 1-je óta a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke.

Az MTVA sportfőszerkesztőségének élére október 1-jei hatállyal Szujó Zoltánt nevezték ki. Szujó az RTL Klub szerkesztő-riportereként lett ismert, dolgozott a híradóban és a reggeli műsorban is, de leginkább a Forma-1-es közvetítések kapcsán emlékezhetünk rá. Két éve szegődött az MTVA-hoz, tudósított a londoni olimpiáról, tavaly óta pedig kommentátorként tevékenykedik, és ő az MTVA F1-es stábjának kreatív producere is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
M. Richárd olyan helyen edzett, ahol nem lett volna szabad

M. Richárd olyan helyen edzett, ahol nem lett volna szabad

GKI: Eshet a lakások ára a következő egy évben

GKI: Eshet a lakások ára a következő egy évben

"Elérhető közelségbe" kerültek a párizsi klímaegyezmény célkitűzései

"Elérhető közelségbe" kerültek a párizsi klímaegyezmény célkitűzései