szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Eszeveszett mesék című film kezdő jelenete kísértetiesen hasonlít a Germanwings repülőgépén történt tragikus eseményekre. A filmet a gép lezuhanása után néhány nappal mutatták be Angliában, többen is azt kérik a forgalmazótól, hogy vegye le az argentin alkotást a mozik műsoráról.

Az Eszeveszett mesék című filmet hazánkban már 2014 decemberében bemutatták, sőt, az argentin fekete komédiát az év legjobb filmjei közé soroltuk. A Germanwings-baleset óta azonban a film legelső jelenete egészen más színezetet kapott.

Az Oscar-jelölést is kapó mozi első perceiben egy kedélyes beszélgetést láthatunk egy repülőgépen egy modell és egy zenekritikus között. A barátságos csevely azonban hamar nem várt fordulatot vesz.

Egy kocka az ominózus jelenetből
©

Akik még nem látták a filmet, innen ne olvassanak tovább.

Kiderül, hogy a repülőgépet vezető pilótát mindenki ismeri a fedélzeten. A pilóta ugyanis személyes bosszújaként minden korábban őt megbántó embert erre a bizonyos járatra terelt, majd terve csúcspontjaként szándékosan lezuhan a géppel.

Az Eszeveszett meséket a tragédia után néhány nappal, március 27-én mutatták be az angliai mozik, így nem meglepő, hogy többen is azt kérték a forgalmazótól, később, vagy egyáltalán ne mutassák be a filmet a szigetországban – írja a Mirror. Főleg azért erősödtek fel a kérések, mivel a zuhanást okozó német másodpilóta, Andreas Lubitz akár láthatta is a filmet. Az Eszeveszett meséket ugyanis Németországban már januárban bemutatták.

A kérések ellenére, az angliai forgalamzó, az Artificial Eye úgy döntött, továbbra is műsoron tartja az argentin alkotást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!