szerző:
Prieger Zsolt
Tetszett a cikk?

Az Immgirantsnek mára sikerült lerázni a tehetségkutatós múlt árnyait és különös hangzással és hangszeres profizmussal követik városuk nagyjait és olyan külföldi példákat, mint a Kings of Leon vagy éppen a Cake. Egy újabb kiváló, nemzetközi turné előtt álló pécsi zenekar új albumát mutatjuk be a nagyobb figyelmet érdemlő magyar zenekarokat bemutató sorozatunk, az "egy.két.há" új részében.

egy.két.há

Sorozatunkban fiatal, tehetséges magyar zenekarokat mutatunk be, mert azt gondoljuk róluk, hogy nagyobb figyelmet érdemelnének.

Beszélgettünk a Mongooz and The Magnet, Muriel, Immgirants, Jónás Vera Experiment, Grand Mexican Warlock, iamyank, Esti Kornél, Blahalouisiana, Gustave Tiger, Mörk, The Luckies, Junkie, The Best Bad Trip, Twentees, Kamikaze Scotsmen, SoulClap Budapest, Antonia Vai, The Adolescens, Barbara Stahl, The nobody elses, mïus, Belau, Papaver Cousins, Szeder, Manoya zenekarok tagjaival.

Friss cikkek a témában

A lemezpremiert követően 19-én pécsett lesz egy akusztikus koncert a Nappali-ban, majd március 30-án egy 46 napos nemzetközi turnéra indul a zenekar Horvátország-Szlovénia-Ausztria-Csehország-Németország-Franciaország-Luxemburg-Belgium-Hollandia-Németország-Ukrajna-Oroszország útvonalon, május 16-tól pedig a Quimbyvel turnéznak a június 11-i Budapest Parkos koncertig.

A lemezről korábban kijött már a Forever Young-hoz készült klip Zanzinger rendezésében, illetve nemrégiben debütált a Grapefruit videója, ami Biljarszki Maxim kiváló munkája.

Az I Need Help című album CD és Vinyl "offline"/fizikai megjelenése március 25-én délután 5-7 között lesz az Almássy téri Musicland lemezáruházban, ahol kedvezményes áron lehet hozzájutni a példányokhoz, illetve a zenekar is zenés meglepetéssel készül a helyszínen.

A Doki becenévre hallgató Adorio Badric énekes-basszusgitáros kérésünkre kommentálta az album dalait:

"Még mielőtt bármelyik dal elemzésébe belekezdenék, fontosnak tartom, hogy elmagyarázzam, miképp írok számot, és egyáltalán mit jelent nekem a számírás. Legfőképpen terápiás és nyugtató hatású. Voltak olyan problémáim, amiket egyszerűen nem tudtam volna feldolgozni a zene nélkül. Van, hogy csak érzelmek tompításához, de van, hogy komplex kérdésekre találok választ egy-egy dal megírása közben. Például ha írok egy verzét arról, hogy elhagyott a barátnőm, az biztosan ihlet majd egy refrént, amiből rájövök, hogy nem is hiányzik. Sarkított példa, de nincs messze a valóságtól. "

Forever Young:

"A Forever Young a zenekar második lemezének első single-je, ami tavaly novemberben jelent meg. A szám a generációm és egyben saját "yolo" életfelfogásomat kérdőjelezi meg. Nem utasítom el az élet habzsolását, viszont úgy érzem a fogyasztói társadalmunkat ösztönző mának élés sokaknál céltalan bolyongást szült, és a megszámlálhatatlan másnapok egyikén azért feltettem magamnak pár kérdést. Valószínűleg ezt hívják felnőtté válásnak. "

Grapefruit:

"A szám alapja nagyon régen készült, talán 2011ben, viszont a srácoknak nem tetszett, ezért elvetettük. Most talán ez az egyik kedvenc dalunk a lemezen. Szorongásaimat és a bennem lévő ösztönlény harcát hangosítottam ki. A harc vége egy bizonytalan, önromboló döntetlen."

Ducktape Manufacturer:

"Gyenge számnak gondoltuk az első lemezhez, ezért rá se raktuk. Ehhez képest sok fellépésen benne maradt a setlistben, így megváltozott a véleményünk. Ez egy erős szexuális kisugárzású dal, egyszerű üzenettel: kellesz babám!"

People Die Alone:

"Konkrétan így képzeltem el a világvégét. Kitört minden vulkán, hamu és tűz mindenhol. Mi, emberiség meg, mint egy hippi kommuna, legalább is a jó emberek, fogjuk egymás kezét és körbeérjük a földet, átölelve azt. Vége van, de azért szeressük egymást - eufórikus peace and love."

I Need Help:

"Ez a dal jelenti nekem a legtöbbet, mert kihozott egy mély gödörből. Bajaim voltak a szexuális önbizalmammal és ez a dal a maga 4 percében mindent elmond erről a pár évről. A szám felépítése és ez az időszak is ugyanúgy épül: depresszió-düh-belefáradás-segítségkérés-megoldás. Rájöttem, nem vagyok egyedül, egykét év elfojtás után elkezdtem megosztani a bajaimat másokkal és most már teljesen magam mögött hagytam a dolgot. Ezt ajánlom mindenkinek minden problémájával, ezért is beszélek erről ilyen nyíltan."

Trill of the Hunt:

"A rege a csodaszarvasról járt a fejemben, miközben egy leányzónál a vad-vadász játékban rosszul pozícionáltam magam. Más szavakkal: jól visszanyalt a fagyi."

Heart of a Girl:

"Egy jólelkű lány szívét törtem össze, és sokáig furdalt miatta a lelkiismeretem."

Wake me up at midnight:

"Egy másik jólelkű lány szívét törtem össze, de ezúttal nekem is nagyon fájt. Aztán a számon belül rájövök, hogy talán még se fáj annyira..."

Times we had:

"Nagyrészt Szabi írta ezt a gyönyörű balladát, talán a legszebb szám a lemezen."

Kings and Queens:

"Hasonlít az I need helphez témájában, viszont sokkal több benne a sötét, állati ösztönenergia. Szinte érezni lehet, hogy a végén ki fog törni, ami meg is történik. Ebből a szempontból tökéletes helyen van a lemez zárószámaként."

A lemezt a belgrádi Amminite Records adta ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Palkovics olyan ajánlatot tenne Karácsonynak és Baranyinak a kínai egyetemért, ami “nem lesz semmi”

Első főszerepére nehezen találták meg Törőcsik Marit, aztán filmtörténetet írt

Első főszerepére nehezen találták meg Törőcsik Marit, aztán filmtörténetet írt

Már a Mount Everesten is megjelent a koronavírus

Már a Mount Everesten is megjelent a koronavírus