szerző:
hvg.hu

A közmédia komolyzenei tehetségkutatóját nemzetközi szinten vehetik majd át, Kínában és Japánban, illetve az Egyesült Államokban is komolyan érdeklődnek a műsor iránt.

Nemzetközi piacra kerül a Virtuózok, a közmédia komolyzenei tehetségkutatójának műsorformátuma. A műsor készítői az Amerikai Zenei Díjakat (AMAs) kezelő Dick Clark Productions céggel írtak alá megállapodást a népszerű tehetségkutató formátumának nemzetközi licenszeléséről az AP hírügynökség beszámolója szerint.

Az AP híre alapján az ABC News azt írja, Kínában és Japánban komolyan érdeklődnek a műsor átvétele iránt, de az amerikai csatornákkal is tárgyalnak egy szerződésről.

"Úgy hisszük, hogy az amerikaival akár egy időben indulhat műsor az említett területek egyikén" - mondta Mark Rafalowski, a DCP alelnöke, hozzátéve, hogy nagyon kevés dolog van a sporton kívül, amely több korosztályt is képes megszólítani, ám a fiatalok versengése - különösen zenei témában - kétségtelenül egyike ezeknek.

Peller Mariann, a tehetségkutató licenctulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy már a kezdetekkor felmerült az ötlet, hogy a műsor nemzetközi piacra kerüljön. Egyrészt, mert óriási siker Magyarországon, másrészt fontos számukra, hogy más országokban is képernyőre kerüljenek olyan műsorok, amelyek a mögöttes teljesítményre épülnek. A Virtuózokban azt díjazzák, amit a gyerekek elértek, hiszen évek óta zenét tanulnak, naponta több órát gyakorolnak.

Magyarországon április 15-től péntek esténként láthatja a közönség a gyerekek és fiatalok részvételével zajló klasszikus zenei tehetségkutató új évadát a Duna tévécsatornán.

Korábbi írásainkat a műsorról itt és itt olvashatják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!