szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem ötévnyi előkészület, többszöri rendező- és szereplőváltás után megkezdődött a hírhedt maffiacsaládról szóló film forgatása. A Kevin Connolly rendezte moziban John Travolta alakítja a néhai John Gottit, míg felesége, Kelly Preston a maffiafőnök nejét, Victoriát játssza.

A The Life And Death Of John Gotti (John Gotti élete és halála) című filmet az Ohio állambeli Cincinnatiban forgatják, és a Lionsgate tervei szerint 2017-ben mutatják be. A 62 éves Travolta a második Al Caponeként is emlegetett idősebb John Gottit alakítja a filmben.

Stacy Keach a hírhedt maffiózót, Neil Dellacrocét, Gotti egykori mentorát formálja meg. Az Emmy-győztes Pruitt Taylor pedig Vince Gotti közeli barátját, Angelo Ruggierót játssza. A 2014-es Rendíthetetlen című életrajzi drámában szerepelt Spencer Lofranco alakítja ifjabb John Gottit.

A gengszterdráma előkészületei 2011 óta folynak. Korábban Lindsay Lohan, Al Pacino és Joe Pesci neve is felmerült a filmmel kapcsolatban, Kevin Connolly pedig Nick Cassavetes és Barry Levinson után került a rendezői székbe.

A forgatás megkezdését a forgatókönyvvel és a finanszírozással kapcsolatos problémák hátráltatták. A Gotti család három nemzedékének történetéről szóló film egyebek között a maffiafőnök és fia kapcsolatát is bemutatja.

John J. Gotti - akit csak Teflon Don néven emlegettek, mivel igen ügyesen siklott ki számos alkalommal az igazságszolgáltatás kezéből - végül 2002-ben mégis egy börtönben hunyt el gégerákban. A maffiózót életfogytiglanra ítélték gyilkosságért, zsarolásért és adócsalásért.

Örökébe lépő fia 2004 és 2009 között négy, zsarolás miatt indult bűnvádi eljárást is megúszott. Az ifjabb John Gotti tanácsadóként vesz részt a film munkálataiban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson

Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?