szerző:
hvg.hu

A kelet-európai poszt-punk-funk éra egyik legszívósabb túlélője január 28-án a Trafóban celebrál dadaista multimédia partit. Színpadra lép Tövisházi Ambrus, felhangzanak közismert és kevésbé ismert dalok, a Nevető Kórus pedig közösségi hahotára invitálja a jelenlevőket.

„Az biztos, hogy lesz benne olyasmi, ami az aktuális helyzetünkre és annak főszereplőire hajaz, ahogyan az is, hogy nem lesz benne semmi mezei agitáció. Előveszünk majd kevésbé ismert számokat is, s megpróbálunk majd velük egy szép nagyszabású közös iskolai ünnepségen az igazgató idegesítésére egy kiadós jókora felszabadult örömünnepet csapni. Megjelenés kötelező!” – szól drMáriás felhívása.

A koncert a Tudósok zenekar jubileumi turnéjának utolsó állomása lesz, amelyen baráti ünneplésre invitálják a közönséget. A koncertsorozatot egy vetítésekkel, színházi jellegű installációkkal megbolondított bulival koronázza meg a zenekar: dadaista közmondások és népszerű drMáriás-festmények is gondoskodnak majd a vizuális és intellektuális őrületről.

Az esemény mindenkinek ajánlott, aki kész kinevetni a túl szigorú politikát, és nem fél részt venni egy olyan parlamenti lakógyűlésen, ahol Karcsi házmester zenés évértékelője csendül majd fel az agytekervények, a rekeszizmok és a lábak megtornáztatására.

A Tudósokat a felhőtlen hangulat kialakításában a Nevető Kórus segíti, akikhez a koncerten csatlakozni is lehet a megfelelően kihangosított ritmikus nevetésben. A bátor vállalkozókat egy kis relikviával ajándékozza meg a zenekar.

A zenekart a szürrealista polihisztor drMáriás 1986-ban alapította Újvidéken, a volt Jugoszláviában. A free jazz, a morbid költészet, a zajzene és a New York-i ihletésű, hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeivel zsonglőrködő együttesben tucatnyi kiváló magyar zenész megfordult, többször bejárták Európát, de Moszkvában és a tengerentúlon is koncerteztek.

DrMáriás: Addig kéne szeretni a politikai elitet, amíg megsemmisítjük

Agyon kell szeretni a politikusainkat, meg kell segíteni Rost Andreát és meg kellene büntetni azokat, akik nem érnek el egy civilizációs minimumot - véli drMáriás, aki annak viszont örül, hogy nincs háború, jön a tavasz és jó hely Budapest. Szerinte a hatalom kulturálatlansága mutatkozik meg, amikor azt gondolja, Fekete Györggyel meg tízmilliárd forinttal át lehet formálni a magyar kultúrát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!