szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 15 millió követővel rendelkező YouTube-sztár, Logan Paul videója szilveszterkor kerül fel a videómegosztó oldalra.

Az azóta már leszedett videón a híres vlogger, Logan Paul Japán egyik elátkozott, közkedvelt öngyilkossági helyszínként emlegetett területét, az Aokigahara erdőt mutatta volna be. Ám a forgatás egy pontján egy holttestre bukkantak, amire a vlogger nem épp a megfelelő módon reagált. Előbb odaszólt társának, hogy mi van, te még nem láttál hullát?, majd elnevette magát.

A videó, amely letiltása előtt is többmilliós nézettséget produkált, rengeteg indulatot váltott ki, Logan Paul később egy közleményben úgy fogalmazott, hogy a sokk és döbbenet miatt reagált ilyen rosszul.

A Youtube most egy nyílt levélben kért bocsánatot azért, hogy eddig nem reagált hivatalosan a történtekre. "Az öngyilkosság nem vicc, s nem is lehet motiváció egy videó megtekintésére (...) Többet várunk el azokról az alkotóktól, akik a Youtube-on építenek közösséget – ahogyan ti is. A csatorna megsértette közösségi szabályainkat, melyek szerint mi eljártunk, és további következmények is várhatóak. (...) Hosszú időbe telt, hogy reagáljunk, ám mindenkit és mindent meg akartunk hallgatni. Tudjuk, hogy egy alkotó tette az egész közösségre hatással van, ezért hamarosan további lépésekről tájékoztatunk titeket, azért, hogy ilyen videóval többé ne találkozhassunk" – írja a cég közleménye.

(via NME)

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!