szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hat-null. Nem a magyar válogatott javára.

1986. június 2-án a mexikói Irapuato városában a selejtezőcsoportban a hollandokat is előzve első helyen végzett, ezért sokak által titkos favoritnak tartott magyar válogatott a szovjetekkel kezdte meg a világbajnoki döntő csoportmérkőzéseit.

A Mezey György irányította válogatott elképesztően tragikus játékkal 6 gólt kapott és egyet sem rúgott.

Nagyon sok elmélet kering azóta is vereség okairól, de igazán nincs magyarázat, Détári Lajos a könyvében azt írja, a találkozót megelőzően az edzéseket két hétig rendre délben tartották, a mexikói meleg időjárás elvette a játékosok energiáját. A találkozón így a játékosok már gyakorlatilag nem tudtak futni. Mások az étkezést okolták. Végh Antal Gyógyít6atlan címmel írt könyvet a vereségről.

Viszont 1986-ban legalább ott voltunk a világbajnokságon. Ez azóta nem fordult elő.

Íme, a gólok, az utolsónál már Vitray is csak annyit tesz hozzá: "mindegy már, egye meg a fene!".


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!