szerző:
hvg.hu

Dlusztus Imrét költségvetési csalás gyanújával vették őrizetbe a NAV nyomozói.

Költségvetési csalás gyanújával őrizetbe vették Dlusztus Imrét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói – írja az azóta Andy Vajna tulajdonába került Csongrád megyei lap, a Délmagyar online kiadása.

Az újság, ami költőként, labdarúgó-vezetőként és borszakíróként hivatkozik Dlusztusra, megemlítve, hogy régebben a lap főszerkesztője is volt, azt valószínűsíti, hogy a mórahalmi Mini Hungary Park beruházással kapcsolatban vették őrizetbe.

A lap úgy tudja, Dlusztusnál kedd reggel tartottak házkutatást, és onnan el is vitték a nyomozók. Az ügyben állítólag két másik embert is előállítottak.

Az újság kereste a NAV-ot, de válaszként csak annyit kaptak, hogy "konkrét adózóra vonatkozó információkat a törvényi rendelkezés értelmében nem hozhatnak nyilvánosságra".

A mórahalmi Mini Hungary Park Európa legnagyobb makettparkja, ahol 50 magyar műemlék épülete látható, 1:25-ös arányú kicsinyítésben. A projekt 650 milliós költségéből 436 millió forintot az Európai Unió állt – emlékeztetnek a cikkben.

A projekt másfél évet csúszott, még a megnyitó előtt is az utolsó simításokat végezték a munkások. Információink szerint még festeni is kellett a kicsinyített falakat, mert annyi eső esett, hogy közben lemosta a festéket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!