szerző:
hvg.hu

Az Amazon úgy döntött, egyelőre nem mutatják be a tavaly leforgatott romantikus vígjátékot.

Bár az idén mutatták volna be Woody Allen új filmjét A Rainy Day in New York (Egy esős nap New York-ban) címmel, a forgalmazó Amazon Studios úgy döntött, egyelőre fiókba teszik a produkciót - írja a brit The Guardian.

Az Amazon még 2016-ban kötött egy öt filmre szóló szerződést Allennel, és ez lett volna a második a közös munkák közül a tavalyi Wonder Wheel: Az óriáskerék után, de a cég csütörtökön azt közölte, hogy a megjelenés dátumáról nem döntöttek.

A cég 25 millió dollárt költött a romantikus vígjátékra, amelynek forgatásai tavaly ősszel befejeződtek, a rendezővel szemben a MeToo kampány részeként azonban újra elővették egykori nevelt lányának, Dylan Farrow-nak a vádjait, miszerint Allen molesztálta őt még 1992-ben. Woody Allen ahogy korábban, úgy most is tagadta a vádakat, és azzal érvelt, hogy a gyermekjóléti szolgálat korábbi vizsgálata is őt igazolta.

Ennek ellenére több színész is nekiment a rendezőnek, új filmjének színészei, Timothée Chalamet és Selena Gomez pedig közölték, hogy megbánták, hogy vele dolgoztak. Chalamet, Gomez, Rebecca Hall, és Griffin Newman előzetesen azt is jelezte, hogy a filmből származó bevételeikből a szexuális zaklatások áldozatait segítő RAINN-t és a Time's Up mozgalmat támogatnák.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!