szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány megkapta az új Nemzeti alaptanterv tervezetét, Gulyás Gergely a kormányinfón miniszter többször is elmondta, ez egy vitairat, komoly változtatásokra van szükség. Kásler Miklós - a várakozásokkal ellentétben - semmilyen részletet nem árult el róla.

A NAT abban a formában, ahogy megkapták, biztosan nem lép életbe

- mondta Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón. Hangsúlyozta, ez egy vitaanyag, komoly változtatásokra van szükség a történelemre, irodalomra, természettudományokra vonatkozó elképzeléseken.

A NAT-ot hétpecsétes titokként őrizték, a hvg.hu korábban úgy értesült, felmerült benne a biológia, fizika, kémia tantárgyak összevonása az általános iskola 7.-8. osztályában. Az erre vonatkozó konkrét kérdésre mondta azt Gulyás, hogy a jelenlegi formájában a tervezet nem léphet életbe, azonban konkrétumokat a tervezetből nem részletezett.

A szakma azt várta, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a nemzeti tanévnyitón bejelenti a részleteket, vagy legalább a fő irányokat, azonban nem mondott semmit. Ott megállt, hogy "a legkiválóbb szakemberek" készítették a NAT-ot. A tervezet egyelőre nem jelent meg a kormány honlapján sem.

Korábban a Népszava azt írta, a tervezet nincs rendesen kidolgozva, a hvg.hu-hoz eljutott ilyen jelzés, hogy az első öt évre vonatkozó javaslatokat dolgozták ki részletesen és alaposan. A NAT az eredeti tervek szerint jövő szeptemberben lépett volna életbe, azonban ez csúszhat. Úgy tudjuk, az Emmi hamarosan kiad egy közleményt, hogy mi lesz a tervezettel. A munkára eddig 2 év ment rá, a munka teljes költségvetése a 2017-20ig tartó időszakra (ebben az anyag digitális platformokra fejlesztése és alkalmazása is benn van) 2 milliárd forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kisvárosnyi embert küld el a Shell, miközben klímabarátabb működésre áll át

Egy kisvárosnyi embert küld el a Shell, miközben klímabarátabb működésre áll át

Színművészetis sztrájkolók: Tekerd körbe magad piros-fehér szalaggal, és állj ki az ablakba

Színművészetis sztrájkolók: Tekerd körbe magad piros-fehér szalaggal, és állj ki az ablakba

Áprilisig rendeződött Iványiék ügye a gázszolgáltatóval

Áprilisig rendeződött Iványiék ügye a gázszolgáltatóval