szerző:
hvg.hu

A volt főpolgármester megválna a szamizdatgyűjteményétől.

A Blikk vette észre a volt főpolgármester Facebook-oldalán a bejelentést, hogy Németországban fog tanítani, ami egyéb változásokkal is jár. Például emiatt kisebbre cseréli a lakását, és ezért megválna az értékes szamizdatgyűjteményétől. A bejegyzése szerint leginkább annak örülne, ha közintézmény vagy közkönyvtár vásárolná meg.

A gyűjtemény része az úgynevezett Egyesített Dosszié is, amely a demokratikus ellenzék tagjairól készített megfigyelési és egyéb jegyzőkönyveket tartalmaz, ezeket a négy titkosszolgálat valamelyike készítette 1972 és 1990 között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!