szerző:
hvg.hu

Szabó Gergő nem teszi zsebre, amit kapott.

Hónapok óta feszült volt a viszony a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtósa és a Sport Plusz szerkesztősége között, most azonban minden sérelem felszínre tört a portál közösségi oldalán: a Sport Plusz hosszú, részletekbe menő posztban osztotta ki Szabó Gergőt, aki állítólag azóta igyekszik megnehezíteni a szerkesztőség munkáját, hogy George Leekens lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A Sport Plusz szerint minden akkor kezdődött, amikor először tiltakoztak Leekens kinevezése ellen, és megírták, hogy szerintük inkább Marco Rossi lenne az igazi: az MLSZ sajtósa ugyanis erre válaszul kitiltotta a portál szerkesztőségi vezetőjét, Vámos Tamást a sajtótájékoztatóikról. A Sport Plusz szerint az eljárás jogszerűtlen volt, de perre menni nem akartak, ezért inkább közölték, hogy nem is kívánnak részt venni a szövetség sajtótájékoztatóin.

A szerkesztőségnek azonban az fáj a legjobban, hogy az MLSZ akkor sem kért bocsánatot, amikor Leekenst kirúgták, és a helyére Rossi került. Szerintük a sajtós, Szabó Gergő továbbra sem engedte, hogy részt vegyenek a sajtótájékoztatókon.

Nem a megoldást kereste, nem úgy járt el, ahogyan a sajtót kiszolgáló – és nem uraló! – embereknek el kell járniuk. Sőt. A „ki ha én nem” szellemében harcolt tovább. Nagyobb királynak képzelve magát Csányinál, mindenkinél. Ő most megmutatja, mekkora fiú! A Sport plusz maga határolódott el a sajtótájékoztatóktól, hát most nézze meg magát!

- írják. Hozzáteszik, hogy a részvétel nekik csak azért lett volna fontos, hogy tisztelegjenek Rossi előtt, de közben azért sikerült más megoldást találniuk: e-mailben gratuláltak az új szövetségi kapitánynak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hiába mér a KSH 215 ezres átlagfizetést, 18 megyében az átlag alatt keresnek

Hiába mér a KSH 215 ezres átlagfizetést, 18 megyében az átlag alatt keresnek

Varju László állítja, újra verték, a DK-s társait nem engedik oda hozzá

Varju László állítja, újra verték, a DK-s társait nem engedik oda hozzá

Kósa Lajos mindeközben parfümöket szimatolgat Bécsben

Kósa Lajos mindeközben parfümöket szimatolgat Bécsben

Január közepén szavaz a brit parlament a Brexitről

Január közepén szavaz a brit parlament a Brexitről

Térképre rakták, hol, ki hozza a karácsonyi ajándékot

Térképre rakták, hol, ki hozza a karácsonyi ajándékot

Alkatrészgyárat épít az Airbus Helicopters Magyarországon

Alkatrészgyárat épít az Airbus Helicopters Magyarországon