szerző:
MTI

Lindsey Buckingham amerikai énekes, gitáros beperelte korábbi együttese, a Fleetwood Mac tagjait, akiket azzal vádol, hogy szerződést szegtek, amikor kitették őt a rockzenekar 2018-19-es észak-amerikai turnéjából, ezzel több millió dollár bevételtől megfosztva őt.

Az egyik legnépszerűbb brit-amerikai rockzenekarnak számító Fleetwood Mac idén áprilisban egy rövid közleményben jelentette be, hogy meghatározó tagja, a csapathoz több mint negyven éve csatlakozott Buckingham nélkül indul új turnéjára.

A Los Angeles-i fellebbviteli bírósághoz a héten benyújtott kereset szerint a 69 éves zenész hirtelen távozásának hátterében a turnéval és Buckingham tervezett szólókoncertjeivel kapcsolatos vitás kérdések állnak.

A dokumentum szerint a Fleetwood Mac tagjai fejenként nagyjából 12-14 millió dollárt kerestek volna a múlt héten megkezdődött ötven állomásos koncertsorozattal, ám az együttes tagjai "szándékosan úgy jártak el, hogy akadályozzák Buckingham és a Live Nation koncertszervező ügynökség kapcsolatát, valamint a turnéból származó bevételhez való hozzájutását".

A kereset szerint Buckinghamet kevesebb mint egy héttel azután tették ki az együttesből, hogy a Fleetwood Mac meghatározó tagjai – Stevie Nicks, Christine McVie, Mick Fleetwood, John McVie és maga Buckingham – közösen léptek színpadra idén januárban a New York-i MusiCares jótékonysági gálán.

Keresetéhez Buckingham hozzácsatolta annak a februári e-mailjének a másolatát is, amelyben arra kéri korábbi zenésztársait, hogy kerekedjenek felül a köztük lévő nézeteltéréseken.

Az együttes egyelőre nem reagált a keresettel kapcsolatos megkeresésre.

1967-es megalakulása óta a Fleetwood Mac történetét a – gyakran változó – tagok közötti romantikus kapcsolatok és művészi nézetkülönbségek tarkítják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Adventi irodalmi naptár - december 9.

Adventi irodalmi naptár - december 9.

Fülke: A rendszer meztelen

Fülke: A rendszer meztelen

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

Verhetetlen volt Liu Shaoang a világkupán

Verhetetlen volt Liu Shaoang a világkupán

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör