szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem is volt kérdés.

Oscar-díj 2020
Nem volt magyar jelölt az idei Oscar-gálán, de a filmes világ legnagyobb eseménye így is tartogatott meglepetéseket. A gála – a tavalyihoz hasonlóan – házigazda nélkül zajlott, tarolt az Élősködők, hoppon maradt Az ír. Ebben a cikksorozatban mindenről beszámolunk, amit érdemes tudni a 2020-as Oscar-díjról.
Friss cikkek a témában

Pong Dzsunho filmje, az Élősködők lett a legjobb nemzetközi film.

A rendező támogatja az új vezetőség döntését abban, amit képvisel az új kategórianév (a korábbi legjobb külföldi filmről nemzetközire változott). Pong Dzsunho megköszönte az egész stábnak a segítséget, és "mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy valóra válthassa az álmát".

Kritikánk ide kattintva tekinthető meg:

Előmásztak a paraziták a koszos szuterénből

Merre halad annak az embernek a sorsa, aki egy szuterénben él? Látja ugyan az eget, van esélye feljebb küzdeni magát, de ugyanilyen könnyen zuhanhat még mélyebbre, ahova már a nap fénye sem jut el. Az Élősködők ezzel játszik el, és mintha John Oliver brutálisan szellemes politikai elemző műsorának filmes verzióját néznénk.

Egyáltalán nem volt kérdés, hogy a dél-koreai film viszi a pálmát a kategóriában. Ez az Élősködők második díja az Oscar-gálán, korábban már bezsebelte a szobrot a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!