szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Élnének, zenélnének – írják a Facebookon közzétett bejegyzésben.

A tegnapi napon egy megjelent újságcikk szerint a koronavírus helyzet miatt augusztus 15-től sem lehetne 500 főnél nagyobb létszámú koncerteket tartani. Amennyiben erről a szerdai napon így döntenek , az egy olyan mélyütés a könnyűzenei előadókra mérve, amiből nehezen, vagy egyáltalán nem fogunk, vagy nem fognak tudni sokan felállni.
Május eleje óta fokozatosan szűntek meg korlátozások, mindenhol megindulhatott újra az élet, mindenki elkezdhette a munkáját végezni. Látni lehet, hogy 500 főnél nagyobb, sportrendezvények rendeződhettek, színházakba, cirkuszokba is nagyobb létszámmal indulhatott meg az élet. Az augusztus 15-i dátumot, amikortól újra indulhat a tényleges, „korlátozásoktól” mentes életünk türelemmel vártuk. Azt szeretnénk kérni, hogy ne lehetetlenítsenek el egy komplett iparágat és hagy induljon meg számunkra is a munka, különben visszafordíthatatlan károkat fog okozni több tízezer szakmabeli és azok családjai számára.
Azt természetesen megértjük és elfogadjuk, ha a járványhelyzet miatt újra leállást kell eszközölni, mert az mindenki számára egészségügyi érdek. De amíg más rendezvényhelyszíneken, sporteseményeken akár 20.000 fő is összegyűlhet és , csak mi zenészek vagyunk 500 főre korlátozva az elfogadhatatlan és elszomorító – a végünket jelenti.
Nagyon kérünk minden döntéshozót, hogy ne alkalmazzanak tovább kettős mércét és ne okozzanak döntésükkel visszafordíthatatlan károkat számunkra, stábtagjaink és családjaik, családjaink számára!
Köszönettel: A Hooligans zenekar és a körülöttünk dolgozó zenészek, technikusok!

Pásztor Anna és Majka után a Hooligans zenekar is hangot adott annak, mennyire nem ért egyet azzal, hogy sporteseményeket lehet szervezni, koncerteket viszont nem biztos.

Amennyiben erről a szerdai napon így döntenek, az egy olyan mélyütés a könnyűzenei előadókra mérve, amiből nehezen, vagy egyáltalán nem fogunk, vagy nem fognak tudni sokan felállni

– írta Facebookon a zenekar. Hozzátették, türelemmel várták az augusztus 15-i dátumot, amikortól újraindulhat a tényleges, korlátozásokról mentes életük.

"Azt természetesen megértjük és elfogadjuk, ha a járványhelyzet miatt újra leállást kell eszközölni, mert az mindenki számára egészségügyi érdek. De amíg más rendezvényhelyszíneken, sporteseményeken akár 20.000 fő is összegyűlhet, és csak mi, zenészek vagyunk 500 főre korlátozva, az elfogadhatatlan és elszomorító – a végünket jelenti" – fogalmaztak.

Majka utána a zenekar is arra kéri a döntéshozókat, hogy ne alkalmazzanak tovább kettős mércét, és döntésükkel ne okozzanak visszafordíthatatlan károkat a zenekar tagjai, a stábtagok és családjaik számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Enyhe, náthaszerű tünetei voltak kezdetben a pilisborosjenői orvos koronavírusos asszisztensének

Enyhe, náthaszerű tünetei voltak kezdetben a pilisborosjenői orvos koronavírusos asszisztensének

120 orvos hunyt el eddig Peruban a koronavírus miatt

120 orvos hunyt el eddig Peruban a koronavírus miatt

Simonka bejelentette, vallomást tesz a fideszes politikusról, aki kizáratná őt a pártból

Simonka bejelentette, vallomást tesz a fideszes politikusról, aki kizáratná őt a pártból