szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dézsi Csaba András szerint Forgács Péternek tájékozódnia kellett volna az igazgatói pályázat eredményéről.

Tíz év év után váltották le a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Forgács Pétert, aki saját bevallása szerint a Facebookról értesült a döntésről. A volt igazgató szerint a győztes Bakos-Kiss Gáboron kívül senkit sem értesítettek az eredményről.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere a Facebook oldalán reagált.

"Sajnálatos módon az információt pontosítanom kell, amit Forgács igazgató úr terjeszt. Ugyanis egyik pályázó sem lett kiértesítve külön, ahogy eddig sem. Az eredmény Győr Város hivatalos honlapján lett közzétéve a mai napon, hiszen a szakmai bizottság egyhangú döntése, amiben a helyi dolgozók szakszervezete is hivatalból részt vett, ma lett jóváhagyva"

- írta a városvezető az egyik kommentre válaszolva.

Vidnyánszky is tagja volt a bizottságnak, amely Vidnyánszky színészét javasolta igazgatónak

A leváltott igazgató a Facebookról értesült a döntésről, és méltatlannak nevezte az eljárást. Bakos-Kiss Gábor eredetileg jogász végzettségű, a pályázati kiírásban pedig az szerepelt, ez előnyt jelent az elbírálásnál.

Dézsi Forgácsnak is üzent.

"Amennyiben pályáznék akkor tájékozódnék arról, hogy hol lesz az eredmény hivatalosan kihirdetve. Aztán meg is nézném, hiszen a bizottság döntése már tegnap megszületett. Aztán, ha nem néztem volna meg, akkor nem lepődnék meg..."

- írta a polgármester.

Dézsi egy másik kommentre válaszolva azt írja, hogy Győrben vétójoga lett volna a szerződés szerint, de nem élt ezzel.

"Ön megvétózott volna a helyemben egy olyan igazgatói kinevezés javaslatot, amit 9:0 arányban megszavazott a szakma az összes győri tag, a szakszervezet képviselőjével együtt? Mégis, mi alapján? Amikor Forgács Péter mellett a szavazásnál a 9-ből csak kettő tette fel a kezét, a harmadik jelöltnél pedig egyik sem?"

- írta a polgármester.

Gratulálok Dr. Bakos-Kiss Gábornak, aki 2021. július 1-től, a Győri Nemzeti Színház ���� új igazgatója❗️ Elfogadtam a 9 ... Közzétette: Dr.Dézsi Csaba András - & nbsp; 2021. március 5., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra összeállnak a Vészhelyzet sztárjai

Újra összeállnak a Vészhelyzet sztárjai

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

Európai Gyógyszerügynökség: Nem világos az összefüggés a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között

A börtönből telefonálva zsarolt ki 19 embertől közel 2 millió forintot egy rab

A börtönből telefonálva zsarolt ki 19 embertől közel 2 millió forintot egy rab