szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2022 márciusában, a járvány megjelenésének a második évfordulóján avatnák fel.

A koronavírus-járvány áldozataira emlékezve nemrég húszezer követ tettek ki a Margitszigetre. Az áldozatok száma azóta nőtt, a héten túllépte a 28 ezret. Most újabb kezdeményezés született az emlékükre, a 21. Század Társaság emlékművet szeretne állítani az áldozatoknak.

Felhívásukban ezt írják: „A 21. Század Társaság arra kéri honfitársainkat, hogy közadakozásból, közösen állítsunk méltó emlékművet a koronavírus-járvány áldozatainak. Így emlékezzünk meg azokról, akiket elveszítettünk a járvány ideje alatt. Az emlékmű egyben főhajtás az egészségügyi dolgozók áldozatos és hősies munkája előtt.”

Az emlékművet Budapest egyik ismert közterületén, a járvány berobbanásának második évfordulóján, 2022 márciusában avatnák fel.

„Bizonyosak vagyunk, hogy nem felejthetjük el halottaink emlékét. Nem felejtjük el elveszített biztonságunkat, szertefoszlott álmainkat” – írják.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!