szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az I. Kontinentális Postagalamb Kiállításnak január 26. és 29.

Az I. Kontinentális Postagalamb Kiállításnak január 26. és 29. között a budapesti Syma Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont. A rendezvényre Európa valamennyi országa, sőt ázsiai postagalambász közösségek is jelezték részvételüket, amelyek több mint 1200 postagalambot állítanak ki a Nemzetközi Galambász Szövetséggel (FCI) együttműködve .

A tavalyi év nyertes egyedeit is megtekinthetik az érdeklődők. A rendezvényen a gyermekek számára is kínálnak programokat.

A Magyar Posta mese standja gyerekfoglalkozásokkal, az Országos Galamb és Kisállattenyésztők Szövetsége pedig fácángörény, díszbaromfi, nyúl és még számos kisállat bemutatóval várja a családokat.

A mai modern postagalamb tenyésztés Belgiumban kezdődött a XIX. század elején. Magyarországon az első hazai önálló egyesület 1882-ben alakult meg. A Magyar Sport Almanach 1904. évi kiadása 71 budapesti, sporttevékenységgel foglalkozó egyesületet sorol fel. 1937-ben Brüsszelben megalakult a Nemzetközi Postagalamb Szövetség, amely Magyarországot azonnal felvette tagjai közé. 1975 februárjában Budapesten Postagalamb Olimpiát rendeztek.

Részletes programról itt olvashattok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Újpesti címervita: az Alkotmánybíróság az UTE-nak adott igazat

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje