Tetszett a cikk?

Az utcára vonuló tömeg körülvette a parlamentben épületét Athénban, összecsapások kezdődtek a tér védelmére kirendelt rendőrök és a kormány megszorító intézkedései ellen demonstrálók között. Görögországban kedden 48 órás általános sztrájk kezdődött, tiltakozásul a kormány új, 28 milliárd eurós megszorító csomagja ellen, amelyet a mai napon hagyott jóvá a görög parlament.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
MTI Gazdaság

"A következő órák kulcsfontosságúak" - összecsapások Athénban

A görög parlament szerdán délelőtt szavazhat arról az újabb, 28,4 milliárd eurós kiigazító csomagról, amely a feltétele a korábban elfogadott mentőhitel esedékes, 12 milliárd eurós részlete folyósításának, valamint alapja lehet egy esetleges új mentőprogram kidolgozásának. Az Európai Tanács elnöke szerint a szavazás kulcsfontosságú a görög emberek, az euróövezet és az egész világ szempontjából. Eközben a rendőröket kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg csuklyás fiatalok Athénban; a rendőrség könnygázt vetett be.

MTI/hvg.hu Világ

Elfogadta a megszorítási csomagot a görög parlament

A görög parlament szerda délután megszavazta a 28,4 milliárd euró összértékű költségvetési megszorításokat tartalmazó törvénycsomagot. A szavazás után folytatódtak a megszorítások elleni tüntetések Athénban, illetve továbbra is tart a korábban megkezdett kétnapos sztrájk is az országban.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Kétnapos sztrájk kezdődött Görögországban

Görögországban kedden 48 órás általános sztrájk kezdődött, tiltakozásul a kormány új, 28 milliárd eurós megszorító csomagja ellen, amelyet várhatóan a héten hagy jóvá az ország parlamentje. Athénban több ezren tüntetnek, a rendőrség könnygázzal próbálja visszaszorítani a demonstrálókat.