Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Leköszön külügyminiszterségéről Hillary Clinton, de pletykálják, hogy elnökjelöltként térhet vissza. Ha ez megtörténik, Amerika első női elnöke lehet, ráadásul Bill Clintonnal az első házaspár, melynek mindkét tagja volt elnök. Közös politikai pályafutásuk így is ritkaságszámba megy. Nagyítás galériánk a Clinton-családról.

1947. - Bill Clinton egyéves korában. Eredetileg William Jefferson Blythe néven született, de mivel édesapja születése előtt balesetben meghalt, nevelőapa nevelte fel, aki nevére vette.
©
1958. - Bill Clinton Hot Springs-i otthonában, Arkansasban. Már az iskolában szaxofonozott.
©
Clinton 1974-ben. A középiskolában döntöttel el, hogy közügyekkel fog foglalkozni.
©
1992. május 21. - Clinton a Nat Jones trióval zenél egy jótékonysági rendezvényen. A közügyek felé fordulás ellenére a zene szeretete megmaradt.
©
Hillary és Bill 1992-ben. 1975-ben házasodtak össze.
©
1992. július 14. - Hillaryvel a Demokratikus Nemzeti Konvención. Bill megnyerte a 92-es elnökválasztást, s két cikluson át elnök maradt.
©
1992. július 17. - Al Gore és Bill Clinton, az 1992-es elnökválasztás győztesei.
©
1992. augusztus 19. - Al Gore és Clinton családjukkal házat építettek a ''Habitat for Humanity'' jótékonysági akciójának keretében.
©
1992. szeptember 26. - Clinton átmászik egy bárpulton a 92-es kampány során.
©
1992. október 19. - Clinton az utolsó elnöki vitára készülve.
©
1992. december 7. - Találkozás Arega Abraha etióp futóval, aki cipőt ajándékozott Bill Clintonnak.
©
1992. október 23. - Családi ölelkezés az elnöki vita után. Lányuk, Chelsea 1980-ban született.
©
1992. november 17. - Bill Clinton macskája, Zokni a fotósok kereszttüzében.
©
1993. január 16. - Hillary és Chelsea. Clintonék egyetlen lánya dolgozott az NBC tévécsatornának, a Clinton alapítványnak, kampányolt Hillarynek, aki 2008-ban a demokraták elnökjelölti versenyében indult - végül Obamával szemben alulmaradt.
©
1993. március 19. - Bill Clinton gyermekekkel zenél a Downtown Child Development Center központjában.
©
1994. május 3. - Hillary nem maradt meg a First Ladyk ceremoniális szerepkörében, hanem folyamatosan építette saját politikai karrerjét.
©
1995. október 23. - Borisz Jelcin és Bill Clinton találkozója a Hyde Parkban.
©
1996. június 28. - Franciaország, Lyon: Bill és Hillary a G7 csúcstalálkozón.
©
1996. július 17. - Clintonék a Fehér Ház keleti szobájában a Whitewater-ügyben zajló egyik meghallgatás idején. Clintonék mellett két másik korábbi munkatársukat vádolták bűncselekménnyel egy nyolcvanas években becsődölt ingatlanpiaci vállalkozás miatt, ám végül a házaspárt nem találták bűnösnek.
©
1997. december 30. - Clinton és ''Buddy'', a labrador nyaralni érkezik.
©
1998. január 2. - Megan Bay, Virgin-szigetek - Bill és Hillary Clinton nyaralása.
©
1998. június 28. - A Clinton-család Kínában.
©
1998. augusztus 18. - A Clinton-család sétája a Fehér Ház kertjében. Clinton egy nappal korábban elismerte: kapcsolata volt gyakornokával, Monica Lewinskyvel.
©
1998. augusztus 25. - A Clinton család nyaralni indul. Hillary kezdetben jobboldali összeesküvésnek nyilvánította a Lewinsky-ügyet.
©
1998. október 23. - Clinton Jasszer Arafattal, Madeleine Albright külügyminiszterrel, s Husszein jordániai királlyal. Clinton komoly erőfeszítéseket tett a rendszerváltás utáni világ problémáinak megoldására.
©
2000. szeptember 11. - Séta a Fehér Ház déli kertjében. A Lewinsky-ügy megrázta házasságukat, és elbizonytalanította Hillaryt, ám végül mégis úgy döntött, Bill mellett marad.
©
2012. április 14. - Hillary Clinton és Barack Obama a 6. Amerikai Csúcstalálkozón. A jelöltek versenyében alulmaradt Hillary Obama külügyminisztereként folytatta pályafutását.
©
2012. július 31. - Marc Mezvinsky és Chelsea Clinton házassága napján.
©
2012. szeptember 5. - Barack Obama és Bill Clinton a Demokrata Konvención, ahol bejelentették Obama második elnökjelöltségét. Míg felesége a világpolitika élére került, Bill hátrébb vonult, s elnöksége végének rossz emlékeitől megszabadulva az egyik legnépszerűbb demokrata politikusként kampányolt Obama mellett.
©
2013. január 23. - Hillary Clinton szenátusi meghallgatásán, ahol a leköszönő külügyminiszter könnyivel küszködött, s magára vállalta a feleősséget a 2012. szeptember 11-i bengázi támadás rossz kezeléséért. Bill elnökségének végéhez hasonlóan Hillary külügyminiszterségének végét is beárnyékolta a Bengázi-ügy.
©
2013. január 21. - Bill és Hillary Clinton Barack Obama eskütételén a Kapitóliumban. Lehet, hogy Hillary egyszer még elnökként vonul itt.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fazekas István Nagyítás

Vadásszon Ön is madárral! - Nagyítás-fotógaléria

A hagyományos magyar vadászati formát mutatták be december elején a Magyar Solymász Egyesület tagja Nagypáli határában: a többezer éves metódus az UNESCO szellemi világöröksége 2010 óta. Magyarországon héjával, szirti sassal, vadászsólyommal űzik ezt az ősi sportágat. A solymászat nem tömegsport, bár a párszáz fős magyarországi táborral szemben Angliában több tízezer tagja van a nemzeti egyesületnek, Kanadától Franciaországon át Skandináviáig százezrek hódolnak ennek az idő- és pénzigényes vadászmesterségnek.

hvg.hu Nagyítás

A három testőr a Toyota-háborúban - Nagyítás-fotógaléria

Tuareg lázadók, al-kaidás harcosok, francia idegenlégiósok, mali és nigériai katonák csapnak össze Maliban, ahol az északi országrész visszafoglalása, és az al-Kaidához köthető iszlamisták visszaszorítása a cél. Nagyítás-fotógalériánk a legfrissebb nemzetközi konfliktusról.

Kiss Ádám, Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Ilyen volt: szuronyok és celebek Obama partiján - Nagyítás-fotógaléria

Kétszer esküdött, díszebéden, díszszemlén és katonai bálon is részt vett Barack Obama, aki ezzel megkezdte második elnöki ciklusát. Több mint félmillió ember, ezernyi biztonsági ember, szuronyok, celebek és rengeteg amerikai zászló. Nagyítás-fotógaléria Obama beiktatásáról.

Nagyítás

Vagy esznek, vagy fűtenek - Nagyítás-fotógaléria

Magyarországon családok ezreinek kell választania télen az otthon melege és az esti vacsora közül. Sokan ragadnak fejszét és vágnak ki egy fát a szomszédos erdőből, vagy hordanak be rőzsét, hogy legyen mivel fűteniük. Ennek következtében a rendszerváltás óta több észak- és kelet-magyarországi település mellől a falopások miatt szinte teljesen eltűnt a korábban egybefüggő erdő. Az élethez való jog része-e a fűtéshez való jog? Felülírja-e ez az állam és mások tulajdonhoz való jogát? Fotóriportunk a szegénységről, ami télen a legkegyetlenebb.

Kiss Ádám, Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Lance Armstrong: egy szuperhős bukása - Nagyítás-fotógaléria

Felgyógyult a rákból, zsinórban hétszer nyerte meg a Tour de France-ot, rákellenes mozgalmat indított. Az egész világ csodálta, miközben sikeresen rázta le magáról a doppingvádakat, végül mégis elbukta összes címét - Lance Armstrong a múlt héten beismerte: végig doppingolt. Nagyítás-fotógalériánk a kerekesről, aki hegyre ment fel, de onnan csak zuhanni tudott.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Megkezdődött a világ legnépesebb vallási ünnepe - Nagyítás-fotógaléria

Alláhábádban kezdetét vette a világ legnépesebb vallási ünnepe, a Maha Kumbh Mela. A Szangamnál (a három szent folyó, a Gangesz, a Dzsamúna és a Szaraszvati találkozásánál) tizenkét évente megrendezett, ötvenöt napon át tartó eseményre mintegy százmillió résztvevőt várnak, melynek célja, hogy a hinduk a Gangesz vizébe mártózva megszabaduljanak bűneiktől.