Tetszett a cikk?

Mi kell ahhoz, hogy egy kávézóban ne csak jót kapjunk, de otthonosan is érezzük magunkat benne? Szakadt plüssmackók, egy hatalmas, élő papagáj, a nagyi szabóollója, egy halom bakelitlemez, vagy egy adag zavarba ejtő profizmus? Szubjektív őszi körképünkben nem a legjobb kávét, hanem a legjobb hangulatú kávézókat kerestük Budapesten.

Ha már belefáradtunk a turistazsivajba tunkolt romkocsmák miliőjébe, mégis vonzódunk a régi, ismerős, éltes bútorokhoz, a Rengeteg Romkávézó a nekünk való birodalom
Stiller Ákos
Szabó Tibor, a hely gazdája, akinek a történeteiért és közvetlenségéért már önmagában érdemes ide látogatni, személyre szabottan készíti el nekünk a csokoládénkat, legyen az rumos-gesztenyés (azt mondja, ez lesz az ősz slágere), áfonyás-krémsajtos, tengeri sós-hagymacsipszes, vagy éppen gumicukros
Stiller Ákos
Az nagyjából egyhónapos Blue Bird egy friss színfolt a szinte fulladásig belakott Gozsdu udvarban. A türkizkékben vibráló kávézó tizenkét féle helyben pörkölt kávéjával túlnyúl a hamburger-sült krumpli-sör szentháromságára éhes, a legénybúcsúk tesztoszterontól terhes párájában hempergő közönségen
Stiller Ákos
A különböző országokból behozott nyers kávét nem csak maguknak őrlik helyben, hanem el is adják más kávézóknak, az alagsorban pedig kávés workshopokat is tartanak
Stiller Ákos
Friss, fiatalos, profi, trendi, és minden szegletében megtervezett – kicsit talán hiányzik is belőle az amatőr esetlenség és természetesség
Stiller Ákos
A Gomb Kávézó egy apró, de annál otthonosabb zug a IX. kerület legélhetőbb és legemberarcúbb terén, a Ferenc téren. Valódi kuckó az őszbe fordult Budapesten
Stiller Ákos
Az Espresso Embassy tökéletesen illeszkedik az Arany János utca által kilélegzett aktatáska illatú biznisz-miliőhöz. Belépve az arcunkba csapódik a minimálba burkolt nyugati jólét, és szinte kínosan érezzük magunkat, hogy otthon hagytuk a notebookunkat
Stiller Ákos
Sok dolgunk ugyanakkor nincs azzal, hogy megszokjuk a dizájnt – az egykori turkáló helyén nyílt kávézó letisztult, természetes és egyszerű, de ami sokkal fontosabb: itt adják a legfinomabb kávét, amit a szakképzett, díjnyertes baristáknak köszönhetünk
Stiller Ákos
A kávék válogatott minőségű Has Bean kávészemekből készülnek, kíméletes a pörkölés, hogy megmaradjanak a gyümölcsös aromák és a finom savak, de ugyanezen elv alapján forrázzák a kávét 89-94 fokos, speciálisan szűrt vízzel
Stiller Ákos

 

Az Azték Choxolat az a hely, ahol nem cukrot hoznak a kávénk mellé, hanem chilit. Így pedig garantált a kellemes bizsergés. A Fekete Mágia névre keresztelt csokis-chilis habos kávéba kortyolva egy pillanatra a Csokoládé című filmben érezzük magunkat: Johnny Depp ott szuszog a nyakunknban, miközben kellemesen karcolja a torkunkat a csípős íz
Stiller Ákos

Olvassa el a teljes kávézó körképet!