A 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton Munkácsi Márton-különdíjat és négy további díjat nyert Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriportere. A versenyre 310 fotós nevezett közel 10 ezer képpel, amelyek legjobbjait március 28-tól a Capa Központban állítják ki.


Bielik István nyerte a MÚOSZ-nagydíjat Véget nem érő pokol c. sorozatával, amivel a szíriai fronton fekvő Aleppó életét mutatja be. A sorozatot Magyarországon elsőként a hvg.hu olvasói tekinthették meg.
©
Bielik István sorozatát Nagyítás-fotógalériánkban itt tudja bővebben megtekinteni
André Kertész-nagydíjat nyert Hajdú D. András Nyíregyháza – Zürich Express c. sorozatával, amiben a Svájcba prostituáltnak kiutazó romák életét mutatja be.
©
Stiller Ákos, a hvg.hu munkatársa öt díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, többek között a Munkácsi Márton-különdíjat a legjobb kollekcióért. A Halott fia hitele miatt lakoltatnák ki a 93 éves nénit c. képe első díjat nyert társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában: Otthonvédő vigasztalja azt a 93 éves asszonyt, aki nem tudta fizetni – időközben elhunyt – fia által felvett devizahitelt, így kilakoltatás várt rá.
©
Emberábrázolás-portré (sorozat), 2. díj: Balogh László, Reuters: Az utolsó generáció
©
Képriport (sorozat), 2. díj, Mohai Balázs, az MTVA/MTI külső munkatársa: Árvíz
©
Bulvár, humor (egyedi vagy sorozat), 3. díj, Hajdú D. András, origo.hu: Elnöki kegyelem
©
Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat), 1. díj, Stiller Ákos, hvg.hu: Méteres lyukakban bányásszák a reményt Farkaslyukon. Hiába nyitott újra az egykor bezárt bánya Farkaslyukon, munka még nincs és a környék szegényei a meddőhányón bányásszák a szenet, hogy meg ne fagyjanak télen. Az egykor virágzó bányásztelepülést sorsára hagyták. Az alábbi felvételen fát gyűjtő gyerekek láthatók.
©
Természet és tudomány (sorozat), 2. díj, Balázs Attila, az MTVA/MTI külső munkatársa: Az élet él és élni akar
©
Sport (sorozat), 1. díj, Mohai Balázs, az MTVA/MTI külső munkatársa: Highline
©
Sport (sorozat), 3.díj, Stiller Ákos, hvg.hu: Pincéből törnek ki a salgótarjáni bokszolók. A salgótarjáni Zöldfa utcát régen mindenki elkerülte, azonban a szegényes romatelep fiataljainak élete megváltozott, miután egy sportegyesület lehetőséget teremtett sok fiatal kitörésére. Mivel Salgótarján nagy ökölvívói múltra tekint vissza, az egyesület létrehozta a boksz szakágat is, melynek edzője Oláh Kámán egykori profi öklöző lett. Az edző szerint sem mindenkiből lesz egy Erdei Zsolt, viszont legalább addig sem az utcán csellengenek a gyerekek, amíg edzenek, és a sport célt adhat a mindennapoknak.
©
Stiller Ákos sorozatát Nagyítás-fotógalériánkban itt tudja bővebben megtekinteni
Sport (egyedi), 1. díj, M. Schmidt János, a Népszabadság külső munkatársa: Futás!
©
Természet és tudomány (sorozat), 3. díj, Végh László, Magyar Nemzet Magazin: Kiszolgáltatva
©
Emberábrázolás-portré (egyedi), 3. díj, Stiller Ákos, hvg.hu: Kiábrándult értelmiségi. Michel Houellebecq francia író, Az Elemi részecskék, A térkép és a táj, A csúcson című regények szerzője, aki a ''kiábrándult értelmiségi'' internetes mémet is ihlette.
©
Művészet (sorozat), 1. díj, Kurucz Árpád, Népszabadság: Eötvös cirkusz
©