Tetszett a cikk?

Volt olyan tavasszal, hogy mintegy 80 ezren vonultak fel az ellehetetleníteni kívánt CEU mellett. A tömeg előbb azt követelte, hogy Áder János köztársasági elnök ne írja alá a "lex CEU"-ként elhíresült törvénymódosítás, majd amikor ez mégis megtörtént, ismét néhány ezres spontán tüntetés alakult ki Budapesten. Egy nappal később több százan a Sándor-palota megdobálásáért előállított Gulyás Márton mellett demonstráltak a Gyorskocsi utcában, majd ismét egy nappal később a civil szervezeteket célzó törvényjavaslat elleni demonstrációval folytatódtak a tiltakozások.

Indulás előtt a Várkert Bazárnál vasárnap délután. Hivatalos adatok szerint mintegy 80 ezren vonultak fel a CEU mellett azt kérve Áder János köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a felsőoktatási törvény CEU-t ellehetetlenítő módosítását.
©
©
Molinó az alagút felett
©
©
©
©
Tömeg a Kossuth téren
©
A tüntetők egy része a rendezvény hivatalos vége után is a Kossuth téren maradt
©
Lökdösődés a Parlament lépcsőjénél. A Parlamentet több sornyi rendőrsorfal védte a tüntetőktől.
©
A Parlamenttől a tüntető tömeg tovább vonult előbb az Emmi épületéhez a Szalay utcába, majd onnan tovább a Nagykörúton.
©
A Nagykörúton, majd az Andrássy úton a Fidesz-székházhoz vonultak a Lendvay utcába, ahol már rohamrendőrök várták a tüntetőket.
©
Tüntetők az Oktogonon. A tüntetők, miután a Lendvay utcánál farkasszemet néztek a rohamrendőrökkel, végül az Oktogonra tértek vissza, ahol le is táboroztak. Csak órákkal később mentek el a csomópontból.
©
Tüntetők a Sándor-palotánál április 10-én, hétfőn este, miután Áder János a vasárnapi több tízezres tüntetés ellenére mégis aláírta a ''lex CEU'' néven elhíresült törvénymódosítást. A Sándor-palotánál előállították az épületet festékkel megdobálni akaró Gulyás Márton aktivistát.
©
A spontán tüntetés résztvevői a Sándor-palotától a Lánchídon át újra a belvárosba vonultak.
©
A vonuló tüntetők végül a Magyar Rádió épülete elé mentek.
©
Uniós zászló kerül a Magyar Rádió épületére. A tüntetők közül egy lány mászott fel az épület homlokzatára, ő tűzte ki a zászlót. A lányt végül a rohamrendőrök segítették be az egyik ablakon, majd ki is engedték az épületből.
©
Kedden, április 11-én a Sándor-palota előtt hétfőn előállított, és azóta is bent tartott Gulyás Márton mellett szerveztek tüntetést. A tüntetők azt skandálták: ''Marcit ki, Orbánt be!''
©
A néhány száz tüntető a Gyorskocsi utcai fogdához vonult, ahol Gulyás Márton és egy másik előállított tüntető elengedését követelték.
©
A tüntetők többször egymásnak feszültek a bejáratot védő rendőrökkel.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!