szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő földjén embertelen körülmények között dolgoztatják a közmunkásokat - állítják a helyiek. Simonka egy közleményt adott ki arról, hogy ez nem igaz.

A pusztaottlakai önkormányzat tegnap éles hangvételű közleményben utasította vissza, hogy a közmunka körülményei embertelenek lennének, azt azonban nem cáfolták, hogy Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és a település polgármestere a saját földjére vezényeltette volna a közmunkásokat, sőt maga a polgármester sem cáfolta, hogy az ő földjén dolgoznának a helyiek - írja a Kettős Mérce blog.

A helyiek elmondása szerint ugyanazok az emberek, akik korábban Simonka földjein dolgoztak, ma ugyanezeken a földeken dolgoznak, csak éppen közmunkásként, és mindössze a státuszuk változott csak.

A közmunkások elmondása szerint a téli hideg idején még a melegedőbe sem engedték be őket, ehelyett a jeges földet kapáltatták velük. Volt, aki munka közben sérült le, és bár ápolásra szorult volna, nem kapott segítséget, meg kellett várnia a buszban a munkaidő végét. Tiszta vizet nem kapnak, sem inni, sem kezet mosni nem tudnak. Emiatt volt olyan, aki az öntözőrendszerből ivott, ami viszont feltehetően szennyezett. A brigádvezetők a helyiek állítása szerint hajcsárként kezelik a közmunkásokat, akik táppénzt nem kapnak, az orvosok nem írják ki őket, a lábadozás idejét le kell dolgozniuk.

A pusztaottlakai önkormányzat többszöri kérésre sem adta ki az agrár Start-program pályázatát és szerződéseit Szél Bernadett LMP-s képviselőnek, aki a helyszínen folytatott tényfeltáró munkát. Mivel közérdekű adatokról van szó, feltehetőleg ezzel törvényt sértett az önkormányzat.

Visszatér a mozikba Kovásznai György kultikus animációja, a Habfürdő

Visszatér a mozikba Kovásznai György kultikus animációja, a Habfürdő

Felfüggesztették Szlovákiában az AstraZeneca vakcinával való első oltást

Felfüggesztették Szlovákiában az AstraZeneca vakcinával való első oltást

Újabb zivataros nap elé nézünk

Újabb zivataros nap elé nézünk