szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy rovarirtással foglalkozó cég elkészítette Budapest első ágyipoloska-térképét. Kiderült, hogy sok helyen aggasztó a helyzet, s akár az 5 csillagos szállodákban is előfordulhat a rejtőzködő vérszívó.

Több ezer bejelentett eset alapján készítette az ágyipoloska-térképét egy rovarirtással foglalkozó vállalkozás. A jelenleg 3721 adattal rendelkező rajzzal a cég a főváros fertőzöttségi szintjére hívja fel a figyelmet, ahol egyre gyakrabban érkezik segélyhívás nemcsak a leromlott állapotban lévő házakból és hostelekből, de a jó nevű szállodákból is.

©

Keressen kerületek szerint: kattintson!

 

A térkép irányítószám alapján mutatja be az adott terület fertőzöttségi szintjét. A fővárosban több ezer háztartást kínosan érint a probléma, s ez jól látszik a rajzon is. A térképből egyértelműen kiderül, hogy a sűrűn épített lakóhelyeken, a lakótelepek és a szállodák környékén a kellemetlenség már elképesztő méreteket ölt.

A legfertőzöttebb régiók a Keleti pályaudvar bal oldalán fekvő erzsébetvárosi tömbök, és a Józsefváros Corvin negyed mögötti része, de súlyos a helyzet Újpalotán, Káposztásmegyeren vagy akár a Havanna-telepen is.

A budai kerületek ennél jobb helyzetben vannak, a sűrűbben előforduló kertvárosi részeken ugyanis az állat nem terjeszkedik.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!