szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus halála természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség, a bal szívfél heveny elégtelensége miatt következett be - tudta meg a Népszabadság hivatalos forrásból.

A lap értesülése szerint az ügy részleteiről Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány tájékoztatta Baráth Etelét, a hazai kajak-kenu szövetség elnökét, s az orvosszakértői jelentés kapcsán a BRFK - várhatóan szerdán - közleményt bocsát ki.
   
Az újság úgy tudja, hogy a jelentés elkészültét öt vizsgálat előzte meg; közte volt az, amelyiket a bécsi doppinglaboratóriumban végeztek. Az ilyesfajta eljárás - miután élsportolóról van szó - kötelező. Az eredmény negatív lett, ennek nyomán kizárhatók azok a híresztelések is, amelyek szerint a legendás kenus halálához valamilyen tiltott szer vezetett volna - olvasható a cikkben. Az újság információi szerint a Kolonics testén talált tapaszok nem játszottak szerepet a tragédia bekövetkeztében.
   
A Népszabadság úgy tudja: az analízis azért tartott öt hónapig, mert a rendőrfőkapitányság illetékesei, illetőleg a bevont orvosszakértők a lehető legpontosabban és legrészletesebben igyekeztek vizsgálódni az ügyben.
   
Kolonics György július 15-én, edzés közben hunyt el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Kolonics örökös bajnok lett

Posztumusz örökös bajnoki címmel tüntették ki az MKB kajak-kenu árfolyam 2008-as díjkiosztóján Kolonics Györgyöt, a július 15-én elhunyt kétszeres olimpiai aranyérmes kenulegendát.

MTI Sport

Kolonics emlékére versenyeznek a kajak-kenu nagyjai

A Pekingben olimpiai bajnok Vajda Attila is tagja annak a kilenctagú kenuscsapatnak, amely részben a nyáron elhunyt Kolonics György emlékére állt össze Hawaiin egy vasárnap sorra kerülő nyíltvízi versenyre.

MTI Sport

Kolonics tapaszai: elásták a csatabárdot a kenusok és a mentősök

Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke a mentősök vasárnapi nyílt levelére reagálva kijelentette, hogy a múlt kedden elhunyt Kolonics György testén olyan tapaszok voltak, melyeket előzetesen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) bevizsgáltatott, beszerzésüket támogatta.

MTI/hvg.hu Itthon

Milyen tapasz volt Kolonicson?

Az Országos Mentőszolgálat Központi Rohamcsoportjának munkatársai nyílt levelet írtak Kolonics György edzőjének, amelyben tételesen cáfolják az őket ért vádakat. A mentősök azt is felvetik, hogy az edzőnek, Ludasi Róbertnek a sportoló testén talált tapaszokról is beszélnie kellene. A sportember visszautasította a vádakat. Egy szakedző szerint nem valószínű, hogy doppingról lenne szó.

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai

Itt az új lista: ezek 2020 legrosszabb jelszavai

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen

A határok lezárva, de a NER magánrepülője így sem pihen

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak

Magyar EP-képviselők: Az Európai Unió végét jelentheti, ha engednek Orbánnak