szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Joseph Blatternek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének nem tetszik, hogy az angol Premier League-ben túl sok a külföldi tulajdonos.


"Valami rossz itt" - jegyezte meg ezzel kapcsolatban. A 20 élvonalbeli angol csapatból hét - Chelsea, Manchester United, Liverpool, Aston Villa, Portsmouth, Manchester City és Fulham - külföldi tulajdonban van. Brit kormányzati képviselők már korábban sürgették: tegyék szigorúbbá a sportklubok vásárlására vonatkozó szabályokat.

Blatter hétfőn azt is jelezte, a FIFA csak akkor kívánja bevezetni a légiósok számát korlátozó 6+5-ös szabályt, ha ehhez az Európai Unió (EU) is hozzájárul. A FIFA 2012-től szeretné alkalmazni azt, hogy csapatonként egyszerre legfeljebb öt külföldi játékos tartózkodhasson a pályán. Az EU álláspontja szerint egy ilyen rendelkezés ellenkezik az Unió alapelveivel, amely semmiben sem korlátozza a szabad munkavállaláshoz való jogot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!