szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Manchester United labdarúgó csapata szponzor nélkül maradhat, az őkettámogató AIG ugyanis meg akarja szüntetni a támogatást. A hírek szerint azonban a Budweiser sörgyár beugrana helyette.A brit Mirror értesülései szerint az észak-amerikai pénzpiac ingadozása és bizonytalansága miatt az angol csapat eddigi szponzora, az AIG biztosítótársaság felbonthatja a szerződést. Helyére ugyanakkor a szintén észak-amerikai tulajdonú Budweiser léphet, mely jelezte: szívesen társulna a világ egyik legnépszerűbb focicsapatával.

Két évvel ezelőtt 56 millió fontról szóló szerződést kötött egymással a klub vezetősége és a biztosító. A múlt héten megszavazott tőkeinjekciónak köszönhetően a vállalat 43 milliárd kölcsönt kapott az Egyesült Államok kormányától, ami után erős „pénzmentő” projectbe kezdett. Ennek részeként kívánja felbontani szerződését a Manchester Uniteddel.

A Budweiserrel kötendő új kontraktusról ugyanakkor még nem tudni részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!