szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Szlovákia – Lengyelország világbajnoki selejtező mérkőzés után a helyi rendőrök összecsaptak a randalírozó lengyel szurkolókkal. Az eredmény: 67 sérült.Hivatalos értesülések szerint hét rendőr sérült meg az utcai harcokban Pozsonyban, miután a lengyel szurkolók úgy gondolták, erőszakkal vesznek elégtételt csapatuk 2-1-es veresége miatt.

Viktor Plezel rendőrségi szóvivő beszámolója szerint az incidenst a szurkolók kezdeményezték, miután megtámadtak a rendőröket. A hivatalos szervek mintegy 700 rendőrt vezényeltek ki a mérkőzés biztosítására. Mint elmondta, három szurkoló megsérült, 16-ot pedig őrizetbe vettek.

Pozsonyi sajtóértesülések szerint egy lengyel szurkolót korházba kellett szállítani, mert eltörött a karja és további húszat kellett mentővel elszállítani. Egyes hírek azonban ennek a számnak sokszorosáról, akár hatvanról szólnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőröket is meglepte, milyen horrorkaravánt fogtak az M5-ösön

A rendőröket is meglepte, milyen horrorkaravánt fogtak az M5-ösön

Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Hadgyakorlat kezdődött Nyugat-Ukrajnában az Egyesült Államok vezetésével

Hadgyakorlat kezdődött Nyugat-Ukrajnában az Egyesült Államok vezetésével