szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A többszörös olimpiai és világbajnok ausztrál úszó, Ian Thorpe elállt attól a rágalmazási pertől, amelyet még az őt két és fél éve doppingolással megvádoló L'Equipe, illetve a francia lap érintett újságírója ellen indított tavaly augusztusban.

Damien Ressiot 2007 márciusában írt arról, hogy a 2006 novemberében visszavonult sztár tiltott szereket használt, amit állítása szerint igazolt, hogy az elvégzett hormonvizsgálatok a normálisnál jóval magasabb tesztoszteronszintet mutattak ki Thorpe szervezetében.

A sydneyi igazságügyi hatósághoz benyújtott keresetét arra hivatkozva vonta vissza hétfőn a 26 éves exversenyző, hogy a franciák a per sokadik tárgyalási fordulóján sem voltak hajlandók megjelenni, vagy akár képviseltetni magukat Új-Dél-Wales állam legfelsőbb bíróságán.

Az Ausztrál Doppingellenes Ügynökség (ASADA) már 2007 augusztusában úgy foglalt állást: nincs bizonyíték rá, hogy az ötszörös olimpiai, 11-szeres világbajnok, 13-szoros világcsúcstartó Thorpe valaha is doppingolt volna, s hasonló megállapításra jutott a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Thorpe időt nyert a bizonyításra

Az ausztrál doppingellenes ügynökség (ASADA) eleget tett Ian Thorpe ügyvédei és orvosai kérésének, s hozzájárult, hogy meghosszabbítsák az arra adott határidőt, ameddig az ausztrál úszóklasszis tisztázhatja magát az ellene felhozott doppingvádak alól.

Világ

Úszás: Thorpe idiótának nevezte Phelpset

Az ausztrál úszózseni, Ian Thorpe idiótának nevezte egyik legnagyobb ellenfelét, az amerikai Michael Phelpset, miután az athéni olimpia hatszoros aranyérmesét ittas vezetés miatt őrizetbe vették.

Hét nap

Thorpe doppinggyanúban

Soha nem csaltam, de a jó hírnevem visszavonhatatlanul sérült - jelentette ki vasárnapi sajtóértekezletén a...