szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Május 21-én Zágrábban tartják a 2010-es vízilabda Európa-bajnokság sorsolását, ahol már a csoportmeccseken összekerülhetünk a nagy rivális szerb csapattal.

A tizenkét tagú mezőnyt két csoportra osztják (A és B), és a sorsolásnál ezekbe kerül minden kalapból egy. A csoportokon belül körmérkőzéseket játszanak, majd a végén az első három folytathatja tovább a felső ágon. A csoportgyőztesek egy napot pihenhetnek, és rögtön az elődöntőbejutnak. A második helyezetettek a másik csoport harmadikjával vívják a negyeddöntőt.

"A sorsolás után, amikor megismertük az ellenfeleket, akkor lehet konkrét igényeket támasztani - mondta Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vlv.hu-nak. - Természetesen első lépésként a csoportban kell minél jobban szerepelni, hiszen itt kettéválik a mezőny, az első három a negyeddöntőben, elődöntőben folytatja, a többiek az alsó ágra kerülnek. Az első feladat tehát az, hogy a felső ágra kerüljünk. Emlékeztetek, hogy annak idején Sevillába úgy mentünk, hogy nyerjük meg az első meccset... (Nem sikerült egyébként, mert ha jól emlékszem, döntetlen lett..., de például Malagában a nyitó meccsen legyőztük a horvátokat.) Az ember mindig a soron következő meccsre gondol, az pedig még nem zágrábi, de ha az EB-ről van szó, egyértelmű, hogy első célként a csoportban kell minél jobban szerepelni."

A kapitány a bajnoki rájátszás után hirdeti ki a kontinensbajnokságra készülő bővebb keretet. Magyarország 1999-ben nyert utoljára Európa-bajnokságot Firenzében, a sorozat 1926-os indulása óta pedig összesen  tizenkétszer. 2008-ban Montenegró válogatottja végzett az élen, a döntőben Szerbia csapatát győzte le 6-5-re. Málagában a magyar csapat bronzérems lett.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SORSOLÁS, ZÁGRÁB, MÁJUS 21.

A KALAPOK:

  1. KALAP: Montenegró, Szerbia (a malagai Eb első két helyezettje)

  2. KALAP: Magyarország, Horvátország (a malagai Eb harmadik és negyedik helyezettje)

  3. KALAP: Olaszország, Németország (a malagai Eb ötödik és hatodik helyezettje)

  4. KALAP: Spanyolország, Görögország, Románia (a selejtezőcsoportok győztesei)

  5. KALAP: Törökország, Macedónia, Oroszország (a selejtezőcsoportok másodikjai)

Forrás: vlv.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést