szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három hónapig volt kórházban, ebből huszonegy napot kómában töltött Kollárik Mihály, a Magyar Szumó Szövetség elnöke, aki immár egy hónapja folyamatosan erősödik, közben pedig merész tervet szövöget: az európai szövetség elnöke akar lenni.

A halál torkából visszatért sportember bevallotta: nem volt beoltva a H1N1 vírus ellen, ráadásul későn is ment orvoshoz. Meggyőződése, hogy 26 évi birkózómúltja segítette vissza az életbe. Hatévesen kezdte a MAFC-ban, majd az MTK, a Honvéd és a Spartacus következett. Minden korosztályban volt országos bajnok, a felnőttek között azonban többször is csak a második helyig jutott.

Visszavonulását követően 1975-től egy évtizeden át nem volt kapcsolata a sporttal, akit aztán 1988-ban hívtak a Vasas birkózói. Ott dolgozott 2000-ig, amióta a szumózók elnöke. „Az amatőrök között szép sikereket értünk el, Kismóni János vb-bronza jelentette a nyitányt. Magyarország három Eb-nek is otthont adott, 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben, a második alkalommal megválasztottak az Európai Szumó Szövetség alelnökének" – mondta Kollárik Mihály, aki egyszer – 2008-ban – már sikertelenül pályázott az elnöki székre, most ennek ellenére ismét kandidál.

„Az előző, az ukrán elnök nem vált be, így most üres a széke. Ha hinni lehet az előzetes egyeztetéseknek, akkor a 28 európai tagállam egyértelmű többségének élvezem a bizalmát. Így bizakodva utazom az e héten, várnai kontinensbajnokságra, ahol előreláthatólag szombaton születik döntés az elnök személyéről" – közölte a hazai szumó sport első embere.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna