szerző:
hvg.hu

Távozik szerdán a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának eddigi vezetőedzője, Konkoly Csaba - írja a Nemzeti Sport Online. A tréner a hvg.hu-nak elmondta, őt is meglepte a döntés.

Távozik a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának éléről Konkoly Csaba, a vezetőedzői feladatokat ideiglenes jelleggel Danyi Gábor pályaedző látja el, amíg Konkoly utódját megtalálják - írja az nso.hu. A klub honlapján az áll, hogy a hazai bajnokságban, a kupában és a Bajnokok Ligájában kitűzött célok elérésére a csapatnak nagyobb esélye van más típusú szakmai irányítással.

Konkoly Csabával az elmúlt években az Audi ETO a legnagyobb sikereit érte el a Bajnokok Ligájában, ezért szakmai tudására, tapasztalatára a továbbiakban is számítunk a jövő zálogát jelentő utánpótlás felkészítésben - közölte a klub. Konkoly Csaba a hvg.hu megkeresésére elmondta, hogy őt is váratlanul érte a vezetőség döntése, már csak azért is, mert annak semmilyen előzménye nem volt. Utódjáról még semmit sem tud, és arról is most kezdődnek a tárgyalások, hogy ezentúl milyen tisztséget tölt be a klubnál.

"Én is megdöbbentem, mikor olvastam a hírt, mert nem értek egyet az ilyen hirtelen, szezon alatti edzőváltásokkal - mondta a hvg.hu-nak Kökény Bea, olimpiai ezüstérmes kézilabdázónk és a Magyar Kézilabda-szövetség egykori elnökségi tagja. - Szerencsésebb az ilyesmit szezon előtt vagy után megejteni. Most becsúszott ugyan két vereség a Győrnek a BL-ben, de nem lehet egy ilyen sorozatot hibátlanul végigvinni."

Konkoly Csaba instrukciókat ad
©

Kökény elmondta, nem tud olyasmiről, hogy bármiféle ellentét lett volna a tréner és a játékosok között, de a klub belső folyamataiba nem lát bele. Előfordulhat, hogy ez a most meglepőnek tűnő edzőváltás egy hosszabb folyamat eredménye.

Konkoly Csaba 2007 nyarán váltotta a győri kispadon Róth Kálmánt, vezetésével a győriek négy-négy bajnoki és Magyar Kupa-elsőséget ünnepelhettek, a Bajnokok Ligájában pedig 2009-ben döntőt, míg 2008-ban, 2010-ben és 2011-ben elődöntőt játszhattak.

A jelenlegi idényben a bajnokságban eddigi nyolc mérkőzését megnyerve az élen áll, a Bajnokok Ligájában pedig két vereség ellenére csoportelsőként jutott a középdöntőbe, ahol a Larvik, az Itxako Navarra és a Midtjylland vár rá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sárga mellényes "taxisblokád", egy halottal

Sárga mellényes "taxisblokád", egy halottal

Meghalt William Goldman Oscar-díjas forgatókönyvíró

Meghalt William Goldman Oscar-díjas forgatókönyvíró

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Honvédségi repülő szállította Orbánt Milánóba?

Honvédségi repülő szállította Orbánt Milánóba?

Mintha film lenne: elképesztő fotókat csinál legókkal egy magyar fotós

Mintha film lenne: elképesztő fotókat csinál legókkal egy magyar fotós

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi