szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke felkérte Kersch Ferencet, az MKSZ szakmai- és versenybizottságának elnökét, hogy a testület teljes körűen vizsgálja ki a Tatabánya-Pécs (31-35) pénteki bajnoki mérkőzést rendezési, bíráskodási és ellenőrzési szempontból.

Amennyiben a vizsgálat feltár bármilyen visszásságot, illetve visszaélést, a mérkőzés újrajátszását rendelhetik el.

Az alapszakasz utolsó fordulója előtt a Tatabánya az elődöntőért volt versenyben a szombat délután pályára lépő Balatonfüreddel. Mindkét csapat 28-28 ponttal állt a zárás előtt, de a Tatabányának eleve kevés esélye volt a négy közé jutásra, mert a Balatonfüred a sokkal esélytelenebb Kecskemét otthonában játszik, a papírforma szerint begyűjti a győzelmet, s a pontegyenlőség az egymás elleni eredmények miatt neki kedvez.

A Tatabánya pénteken meglepetésre kapott ki a vendég Pécstől, amely így akár az 5-8. helyért is folytathatja szereplését. Ebben az esetben pedig nem kell a 9-12. helyért, a kiesés elkerüléséért harcolnia. A szövetség a szombati közleményében jelzi: fokozott figyelemmel követi a férfi élvonal zárófordulójának valamennyi hátralévő találkozóját.

A jelenlegi, még 2011 tavaszán elfogadott versenykiírás nem tartalmazza, hogy az alapszakasz utolsó fordulójának mérkőzései azonos időpontban kerüljenek megrendezésre, az MKSZ azonban a 2012/13-as szezonra vonatkozó versenykiírásban már szabályozni fogja az utolsó fordulóban sorra kerülő találkozók kezdési időpontját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!