szerző:
hvg.hu

Régi ismerősök köszöntik majd egymást a ma esti Videoton-Sporting Európa Liga mérkőzés előtt. Az ellenfél edzője Sá Pinto korábban csapattársa volt a hazaiak edzőjének, Paulo Sousának, illetve a csapat védőjének, Marco Caneirának.

A magyar csapatban nem csak Sousának és Caneirának van kapcsolata a vendégekkel, a Videoton brazil középpályása, Renato Neto éppen a Sportingtól vették kölcsönbe a fehérváriak.

Paulo Sousa segítségével jelentős átalakuláson esett át a Videoton csapata. A csapathoz hozta, az egykori portugál válogatott Marco Caneirát, aki korábban háromszor is szerepelt a Sporting csapatánál, legutóbb éppen azelőtt, mielőtt a Videotonhoz igazolt volna. Így tehát érthetően volt izgatottabb csapattársainál, mikor a mérkőzésről kérdezték: "Nagyon különleges lesz ez számomra, mert a Sportingnál szereztem meg minden tudást, mint ember és mint profi labdarúgó" - osztotta meg gondolatait az Uefa.com-al a 25-szörös válogatott labdarúgó, aki 17 évesen csatlakozott a portugál klubhoz. "Hiányoznak a nagy mérkőzések az Alvadéban. Sosem felejtem el azt a gólt, amelyet az Inter ellen szereztem a BL-ben, amivel nyertünk 1-0-ra a 2006/07-es csoportkörben."

Sousa mester nyerni szeretne
©

A Sporting szezonkezdete eddig igen gyengére sikerült, hiszen a bajnokságban mindössze egyetlen győzelmet arattak öt mérkőzésen, raádásul az EL első fordulójában is csak egy 0-0-ra futotta erejükből a svájci Basel ellen.

Paulos Sousa a 1993/94-es szezonban szerepelt a Sporting csapatában, amit egy sikeresebb időszak követett, a Juventusnál és a Borussia Dortmundnál, hiszen mindkettővel Bajnokok Ligája-győzelmet könyvelhetett el. A székesfehérvári csapathoz angliai próbálkozások után jutott el, és egy hosszútávú projekt részeként szeretne sikeres lenni az Európa Ligában.

"Szeretnénk egy erős klubot építeni, még profibb viselkedéssel és egy új futball filozófiával." - osztotta meg terveit Sousa. Habár az első forduló nem sikerült túl jól a Videotonnak, nem kell szégyenkeznie, hiszen a 3-0-ás vereség nem tükrözte hűen a mutatott játékot.

A Sporting a Sóstói Stadionban négy játékosa nélkül kell pályára lépjen, Elíast, Diego Capelt és Andre Carillót is pihenteti Pinto mester, míg Bruno Pereirinhának sérülés miatt kell kimaradnia. Azonban a 35-szörös holland válogatott védő, Khalid Boulahrouz ismét játékra jelentkezik, ami Torghelle Sándornak lehet szomorú hír.

A mérkőzéssel kapcsolatban a következőket fogalmazta meg a hazaiak trénere: "Mindent bele kell adnunk. A Sportingnak rendkívül erős kerete van, tele válogatottakkal. Nagyon szervezett és fegyelmezett játékot kell játszanunk."

Egykori válogatottbeli csapattársának, Sá Pintónak sok szerencsét kívánt, hiszen precíz, pontos embernek tartja, de azért kívánt neki mást is: "Remélhetőleg el fog követni ellenünk hibákat."

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Hétköznapi stresszkezelés: trükkök és praktikák

Hétköznapi stresszkezelés: trükkök és praktikák

Új illatú, alig használt ez az eladó szentesi 1500-as Lada

Új illatú, alig használt ez az eladó szentesi 1500-as Lada

Erdő Péter: Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is

Erdő Péter: Csak mert valaki magyarnak születik, még nem lesz rögtön keresztény is

Szír katonákat ölt az Iszlám Állam

Szír katonákat ölt az Iszlám Állam

Szombaton újra az ellenzék tüntetett Belgrádban

Szombaton újra az ellenzék tüntetett Belgrádban

Újabb véres összecsapás Kabulban

Újabb véres összecsapás Kabulban