szerző:
MTI

A decemberben kinevezett Pintér Attila szövetségi kapitány 32 fős keretet állított össze a magyar labdarúgó-válogatott hétfői és keddi összetartására, a meghívott játékosoknak csaknem a fele még nem szerepelt a nemzeti együttesben. A külföldön játszó focistákat később nézi meg.

Pintér Attila kinevezésekor jelezte, szeretné elérni, hogy a válogatott bő keretében számításba vett labdarúgók rendszeresen részt vegyenek összetartásokon annak érdekében, hogy a játékosok minél gyorsabban megismerkedjenek a válogatott követelményrendszerével, a taktikai feladatokkal.

Az OTP Bank Liga klubvezetőivel, edzőivel történt pénteki egyeztetésen Pintér elmondta: január 6-án és 7-én tartja az első edzőtábort, majd tervei szerint 13-án és 20-án is összehívja a játékosokat, február elején pedig egy törökországi edzőtáborozásra nyílik lehetőség. A szövetségi kapitány arra kérte kollégáit, hogy ők is tegyenek ajánlásokat, csapatukból kiket tudnának elképzelni a válogatottban.

A magyar szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint a szakvezető hangsúlyozta: a mostani meghívás nem jelent automatikus kerettagságot, a szakmai stáb egyelőre csak ismerkedik a futballistákkal, később az összetartásokon és a bajnoki mérkőzéseken legjobban szereplő labdarúgók a légiósokkal kiegészülve alkothatják majd a keretet.

"Nem szeretném, ha félreértéseket szülne a mostani összetartásra kijelölt keret, ezért szeretném előre leszögezni: az, hogy egy adott játékos most meghívót kapott, nem jelenti egyben azt is, hogy később válogatott lesz" - jelentette ki Pintér Attila. - Egyelőre csupán arról van szó, hogy a megnevezett játékosokra kíváncsiak vagyunk. Sok kiszemeltünk külföldön játszik, őket most természetesen nem tudjuk megnézni."

A mostani keretben több jelenlegi korosztályos válogatott játékos is helyet kapott (Kalmár Zsolt, Holman Dávid, Radó András, Bacsa Patrik), valamint részt vesz a gyakorlásokon a belga Oostende alkalmazásában álló Vass Ádám, az Alanyija Vlagyikavkaztól néhány hete távozó, így jelenleg klub nélküli Priskin Tamás, illetve egyedüli másodosztályú futballistaként a Nyíregyházán védő Balogh János.

A kerettagok hétfőn délelőtt találkoznak Telkiben, mindkét nap két-két edzés szerepel a programban.

Az összetartásra meghívottak

kapusok: Verpecz István (DVSC-TEVA), Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Balogh János (Nyíregyháza)

védők: Lázár Pál (DVSC-TEVA), Fiola Attila (MVM Paks), Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Lang Ádám (Győri ETO FC), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Kádár Tamás (DVTK), Bosnjak Predrag (Szombathelyi Haladás), Korhut Mihály (DVSC-TEVA), Devecseri Szilárd (Szombathelyi Haladás)

középpályások: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Pátkai Máté (Győri ETO FC), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Elek Ákos (DVTK), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Holman Dávid (Ferencváros), Vass Ádám (KV Oostende), Kalmár Zsolt (Győri ETO FC), Koltai Tamás (Győri ETO FC)

támadók: Varga Roland (Győri ETO FC), Orosz Márk (Lombard Termál FC Pápa), Szatmári Lóránd (PMFC), Simon Krisztián (Újpest FC), Bacsa Patrik (DVTK), Futács Márkó (DVTK), Böde Dániel (Ferencváros), Rudolf Gergely (Győri ETO FC), Radó András (Szombathelyi Haladás), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (klub nélkül)

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Ma őrizetbe vehetik a Portugáliának kiadott, Ronaldo szexbotrányát kirobbantó hackert

Ma őrizetbe vehetik a Portugáliának kiadott, Ronaldo szexbotrányát kirobbantó hackert

Látnia kell Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán arcát ezeken a videókon

Látnia kell Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán arcát ezeken a videókon

Marad a tavaszias idő, kis kockázattal

Marad a tavaszias idő, kis kockázattal

Tiszta ráfizetés Putyinnak az öt éve elfoglalt Krím, de semmiért sem adná vissza

Tiszta ráfizetés Putyinnak az öt éve elfoglalt Krím, de semmiért sem adná vissza

Az őszödi beszédre is visszaemlékezett Gyurcsány - videó!

Az őszödi beszédre is visszaemlékezett Gyurcsány - videó!

Meghalt a legendás kém, aki elfogta Adolf Eichmannt

Meghalt a legendás kém, aki elfogta Adolf Eichmannt