szerző:
MTI

A Románia és a Feröer-szigetek elleni, idegenbeli összecsapásoktól kicsit tart az MLSZ elnöke. Csányi Sándor szerint eldőlhet az Európa-bajnoki selejtezősorozat kimenetele.

Eldőlhet az Európa-bajnoki selejtezősorozat kimenetele a válogatott soron következő két mérkőzésén Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint. A szervezet vezetője többek között erről is beszélt a Magyar Sportújságírók Szövetségének szervezésében hétfőn tartott háttérbeszélgetésen. Hozzátette, elnökségének talán legnehezebb hete következik majd a Románia és a Feröer-szigetek elleni, idegenbeli összecsapásokkal.

A jelenlegi kapitánykereséssel kapcsolatban csak annyit árult el az MLSZ elnöke, hogy harminc név ugyan most nincs a kalapban, de van olyan jelölt "aki jónak tűnik". Dárdai Pál csak az év végéig vállalta a szakvezetői feladatokat.

Csányi Sándor kérdésre válaszolva azt mondta, egy év múlva nagyjából azzal lenne elégedett, ha a válogatott kiharcolná a 2016-os Európa-bajnokságon való szereplést, egy ötéves időszak végén pedig szeretné a magyar utánpótlás és bajnokság jelentős fejlődését látni, illetve azt, hogy több európai élcsapatban szerepel magyar játékos.

Az MLSZ-t 2010 óta irányító üzletember hangsúlyozta, az elnökség munkáját leginkább öt év múlva - amikor csaknem tíz éve lesz hivatalban - lehet majd megítélni. Ezzel kapcsolatban hozzátette, annak idején, többszöri visszautasítás után végül azért vállalta el az elnöki posztra való felkérést, mert úgy érezte, megvan a kellő támogatottság ahhoz, hogy előrelépjen a sportág.

Az egyik legnagyobb problémaként említette a fiatalokkal foglalkozó edzők képzettségi szintjét, megfogalmazása szerint ugyanakkor ezen a téren hamarosan "drámai változások állnak be", többek között egy online szakmai oldal és egy kézikönyv megjelenésével is. Megjegyezte, akár harmadára lehetne csökkenteni az utánpótlásban dolgozó edzők számát, de csak akkor, ha őket jól választják ki és megfelelő képzést kapnak. Csányi Sándor szerint a "magyar labdarúgás néhány hangadója felett eljárt az idő, ráadásul kissé belterjes is az egész", egyúttal úgy vélte, sajnos sok olyan szakember van, aki sokra tartja magát, mégsem jönnek ki a kezei közül értékes játékosok.

Csányi Sándor kitért azokra a drukkerekre is, aki tiltakoznak a szurkolói kártya bevezetése ellen. Hangsúlyozta, törvény szabályozza, hogy a nézők csak azonosíthatóan léphetnek be a stadionba, a kártya pedig ennek a folyamatnak a felgyorsítását teszi lehetővé. "A szurkolói kártya csak annyit jelent, hogy nem a személyi igazolványt adják le, így harmadára csökken a jegykiadás ideje" - mondta az MLSZ elnöke hozzátéve, hogy ezekkel az adatokkal nem is lehet visszaélni, ugyanis a név mellett csak a születési helyet és időt kell megadni.

Csányi Sándor beszélt az előző szövetségi kapitány, Pintér Attila kinevezéséről is. Mint mondta, először Bölöni Lászlóval vették fel a kapcsolatot, aki azonban két-három hónapig elhúzta a tárgyalásokat, sokszor hetekre eltűnve. Hozzátette, Pintér Attila mellett nagyjából harminc szakember volt a jelöltek között, de köztük számos olyan, akit egyszerűen nem lehetett megfizetni.

"Gondoljanak bele: a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében idejön valaki, két-három milliárd forintot keres, és még így sem biztos, hogy csapata kijut a következő tornára. Nem mertem ezt felvállalni és a pénzt is sajnáltam rá" - mondta Csányi Sándor.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megtámadták az Erdogan pártját több településen legyőző párt vezetőjét egy temetésen

Megtámadták az Erdogan pártját több településen legyőző párt vezetőjét egy temetésen

Az ukrán elnökválasztás eddigi talán legbizarrabb incidense ez volt

Az ukrán elnökválasztás eddigi talán legbizarrabb incidense ez volt

Spiró György: Nevessünk már egy kicsit magunkon

Spiró György: Nevessünk már egy kicsit magunkon

Több kilométeres a kocsisor Hegyeshalomnál, a kilépő oldalon

Több kilométeres a kocsisor Hegyeshalomnál, a kilépő oldalon

Videó: parkolás közben robbanhatott fel egy Tesla

Videó: parkolás közben robbanhatott fel egy Tesla

A világ egyik legnagyobb autógyártójánál a csúcsvezetők többsége nő

A világ egyik legnagyobb autógyártójánál a csúcsvezetők többsége nő