szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyolc sportágnak maradt esélye arra, hogy bekerüljön a 2020-as tokiói nyári olimpia műsorába.

Összesen 26 sportág jelentkezett a szervezőknél. Az első szűrőn a baseball/softball, a bowling, a karate, a görkorcsolyázás, a falmászás, a fallabda, a hullámlovaglás és a vusu harcművészeti sport maradt fenn.

Olyan sportok nem "élték túl" a szűkítést, mint például a kötélhúzás, a bridzs, a frizbi vagy a Japánban óriási népszerűségnek örvendő szumó.

A nyolc sportág nemzetközi szövetsége augusztus 7-én és 8-án Tokióban újabb kört fut a bekerülésért, a prezentációk után a szervezők ajánlást fogalmaznak meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak szeptember 30-ig.

A NOB jövő augusztusban, a riói olimpia helyszínén dönt arról, hogy mely sportágak kerülnek be a tokiói programba.

A tavaly elfogadott reformcsomag része, hogy az olimpiai házigazdák egy vagy több, náluk népszerű sportágat beemelhetnek a programba, amely ezzel közönség-, illetve szponzorcsalogatóbbá válhat.

Japán esetében a baseballon kívül még a karate felelhet meg ennek a kritériumnak, miután a szumó most kiesett a versengésből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vesztegzár alá került két híres erdélyi magyar település

Vesztegzár alá került két híres erdélyi magyar település

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Konok Péter: Cancel culture helyett kancellárkultúra

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 2. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 2. rész