szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amikor Bogdán Ádám esélyt kapott a Liverpool csapatában, mindig kedvező eredménnyel és jó teljesítményt mutatva hagyhatta el a csapat a gyepet, ezért a szurkolók kedvencévé is vált. A magyar kapus tele van ambíciókkal, tovább hajt az első számú hálóőr szerepéért.

A Liverpool FC szurkolói az angol Ligakupa mérkőzésein mutatott teljesítménye miatt a bajnoki kezdőbe követelik Bogdán Ádámot, aki a belga Mignolet mellett egyelőre második számú hálóőrnek számít a csapatnál – nem volt titok leigazolásakor, hogy hasonló szerepkörbe szánják. Az angol csapatoknál a feszített tempó miatt jellemző, hogy az alacsonyabb rangsorolású kupaszereplések alkalmával pihentetik a csapat sokszor szereplő játékosait, emiatt azonban a pályán mutatott teljesítmény is sokszor gyengébbre sikerül, ez alól kivételt Bogdán Ádám jelent a szurkolók szerint. A magyar kapus a Carlisle United elleni mérkőzésen vált hőssé, miután több védést is bemutatott a döntetlen eredmény után a tizenegyes-rúgások során – a többször bizonytalan Mignolet helyére követeli a szurkolók jelentős része.

A Liverpool Echo megszólaltatta a magyar hálóőrt a norvégok elleni válogatott mérkőzés előtt, Bogdán nagy önbizalmat sugárzott, bár tudja, hogy sok munkát kell még végeznie, hogy lenyűgözze a csapat új edzőjét, a dortmundi pihenő után érkező Jürgen Kloppot. A lap szerint Bogdán a türelemre is esküszik, eddig is megkapta a maga lehetőségeit, amivel élni is tudott, emiatt bízik abban, hogy ismét szerepelhet az angol klubban. A két kapus között a csapaton belüli párharcról úgy nyilatkozott, hogy jó látni Mignolet-nél, hogy "ő is rendkívül keményen dolgozik". Jürgen Kloppal közös munkáját is jónak jellemzi, mondván, amilyen munkát a pályán láthatnak a csapattól, ugyanaz a megfeszített munka zajlik az edzéseken is.

A csapat jelenleg nem a legfényesebb teljesítmény nyújtja az angol élvonalban, nemrég Klopp elszenvedte első vereségét a csapattal – Mignolet-vel a kapuban. A szurkolók bíznak az új edzőben, de a kapusok terén három táborra oszlottak, többen Bogdánt várnák a kezdőbe, mások türelmesek a belgák kapusával, azonban felmerült, hogy januárban egy új igazolással frissítsen a csapatán, akár egy kapussal is. A közelmúltban Mignolet kesztyűjére is lehetett licitálni egy jótékonysági árverésen, de olyan vita is kialakult, hogy valaki Bogdán kesztyűjére adna inkább pénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rusvai Miklós: Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad

Rusvai Miklós: Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők