szerző:
hvg.hu

Technikai okokból 1-200 ember nem tudott jegyet venni a foci-Eb-re az OTP-s számlájával annak ellenére, hogy volt rajta elég fedezet. A jegyeket azonban már mind értékesítették.

Többeknek gondjai voltak, amikor OTP-s számláról próbáltak jegyet venni a foci-Eb-re - írja a 444.hu.

Az UEFA rendszere ugyanis a jegyigénylés esetén ellenőrzi azt, van-e elég pénz a regisztráló bankszámláján, de néhány OTP-s számlát technikai okok miatt nem tudtak ellenőrizni, így ezek tulajdonosai nem tudtak indulni a sorsoláson. Az OTP a 444.hu-nak elismerte, hogy a jegyvásárlások 6 százalékánál tényleg voltak ilyen gondok, ez összesen egy-kétszáz esetet jelent. A sorsoláson kiválasztott ügyfelek további 30 százalékánál más jellegű akadály miatt hiúsult meg a tranzakció, például nem volt fedezet a számlán, alacsony vásárlási limit volt beállítva, illetve bizonyos esetekben lejárt kártyaadatokat adtak meg az ügyfelek.

Bár az közölte, hogy a kellemetlenségért elnézést kér, és mindent elkövet annak érdekében, hogy az UEFA-val együttműködve, partnere, az MLSZ segítségével megoldja a technikai okból fakadó, egy-kétszáz ügyfelet érintő problémát, már minden jegy elkelt már a Eb-re.

Mint azt korábban megírtuk, az UEFA szerdán és csütörtökön sorsolta ki az Eb-meccsek jegyeit. Az MLSZ azt közölte, hogy információik szerint a többi részt vevő országhoz hasonlóan a magyar jegyigénylők között is előfordult, hogy a kisorsoltak bankszámlájáról az UEFA nem tudta levonni az ellenértéket. Az UEFA szerint ezeket a jegyeket a túligénylők között értékesítették, szintén sorsolással.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Január 19-ig marad a CSU élén Orbán bajor támogatója

Január 19-ig marad a CSU élén Orbán bajor támogatója

Hivatalos: itt a teljesen új Toyota Corolla szedán

Hivatalos: itt a teljesen új Toyota Corolla szedán

Orosházi SBO-ügy: Az igazgató szerint nincs itt semmi látnivaló

Orosházi SBO-ügy: Az igazgató szerint nincs itt semmi látnivaló

Frissítette az iPhone-ját, erre az kigyulladt

Frissítette az iPhone-ját, erre az kigyulladt

Újabb aranybánya: Tiborcz üzlettársa a régészetbe is beszállna

Újabb aranybánya: Tiborcz üzlettársa a régészetbe is beszállna

Dobszay János: Időutazók

Dobszay János: Időutazók