szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bloomberg adatai szerint Ronaldo egyedül négyszer annyit ér, mint az egész magyar válogatott.

A 2016-os lesz az első Európa-bajnokság, amelyen 24 csapat mérheti össze az erejét – ez azt is jelenti, hogy még nagyobb a szakadék a legértékesebb és a legkevésbé értékes válogatott közt.

A Bloomberg hozta le az ING jelentését, amelyet az egyes játékosok átigazolási piacon számon tartott értékei alapján készítettek: ezek szerint a legtöbbet a spanyol válogatott éri (736 millió amerikai dollár), őket követi a német (633 millió) és a francia gárda (551 millió).

A magyar válogatott is külön említést kapott az összesítésben, miénk ugyanis a legkisebb értékű csapat, 31 millió dolláros értékkel zárjuk a sort.

De nem csak a csapatokról, hanem azok legtöbbet érő játékosairól is készült lista, amit toronymagasan vezet a portugálok sztárja, Cristiano Ronaldo – 116 millió dolláros értékével így közel négyszer annyit ér, mint az egész magyar válogatott. A játékosok listáján szerepel még a walesi Gareth Bale (113 millió), a német Thomas Müller (79 millió), valamint megosztott helyen a belga Eden Hazard és a lengyel Robert Lewandowski (74-74 millió).

A Bloomberg azt is megjegyzi, hogy bár értékben a spanyolok vezetnek, a bukmékerek a német válogatott győzelmét tartják a legesélyesebbnek, míg Magyarország győzelmét 250 az egyhez esélyben mérik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!