szerző:
hvg.hu

A magyar válogatott kiváló Eb-szereplése után sem szállták meg a szurkolók az NB1-es mérkőzéseket, de a szövetség már tervezi, hogy lehetne megnövelni a nézőszámokat.

Az Európa-bajnokság alatt szinte minden magyar focirajongóvá vált, a lendület azonban mégsem tartott ki a magyar bajnokság kezdetéig, az NB1 első fordulójának hat mérkőzésére az átlagos nézőszám mindössze 2708 lett – még a Fradi–Haladásra is csak 5642-en látogattak ki.

A Magyar Labdarúgó-szövetség most előállt a nagy tervvel: elindítják az MLSZ Szurkolói Klub programját, amely különféle akciókkal, kedvezményekkel járna a klubtagok számára – igaz, a Magyar Nemzet által megszerzett dokumentum még elég zavaros, elnagyolt terveket tartalmaz.

A klubba olyanok jelentkezhetnének, akik klubkártyával vagy MLSZ-kártyával már rendelkeznek. Az MLSZ egyelőre arra kéri a csapatokat, csatlakozzanak a programhoz és adjanak ötleteket, mivel lehetne elérni, hogy a következő szezonra (amikor már több, most épülő stadion elkészül) több néző látogasson ki az NB1-es meccsekre.

Tényleg elindul felfelé a magyar foci?

A magyar válogatott várakozáson felüli Eb-szereplése után mindenki arra kíváncsi, mennyire lesz tartós ez a siker. A további jó eredmények kulcsa az utánpótlásképzés és a gyerekekkel foglalkozó edzők, de a rövidlátó klubok és a pályahiány nehezíti a dolgukat. Most már az is számít, hogy az edző milyen ember.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!